In de Wilgendijk werden de resterende sleuven gegraven tot net voorbij huisnummers 53 en 40. De resterende kabels werden getrokken door de wachtbuizen onder de tuin van Wilgendijk 55 tot in de nieuwe cabine naast het nieuwbouwappartement. De doorsteken in de Wilgendijk werden geasfalteerd en een groot deel van het herstel van het voetpad is uitgevoerd. Het verkeer kon vanaf vorige week ook terug normaal circuleren in de Wilgendijk.

Halvemaanstraat
De aanleg van de nutsleidingen in de Halvemaanstraat werd eveneens opgestart. De aannemer die instaat voor het overkoppelen van de gasaansluitingen heeft de aansluitingen afgerond tussen 48 en 92 en 81 tot 73.

Aannemer Verstraete is begonnen met het plaatsen van de nieuwe verlichtingstoestellen op de gevels. De openbare verlichting zal pas operationeel zijn als alle toestellen en schakelkasten geplaatst zijn. Eveneens werden er koppelingen gemaakt op de nieuwe laagspanningskabels in de Wilgendijk en op de hoek van de Halvemaanstraat met de Generaal Baron Jacquesstraat. Daarnaast werden er ook al kabels afgewerkt in de nieuwe cabine aan het nieuwbouwappartement.

De dienst exploitatie elektriciteit heeft de bewoners op de hoogte gebracht die donderdag 30/06/2016 binnen de zone van de geplande spanningsonderbreking vallen.

Planning voor de week van 27/06/2016
In de Halvemaanstraat wordt er verder gewerkt aan de aanleg van de nutsleidingen. Ter hoogte van Vaartstraat 8 wordt een doorsteek gemaakt in de Vaartstraat. Het verkeer in de Vaartstraat zal op dit ogenblik nog afwisselend kunnen passeren over één rijstrook.

Op donderdag 30/6/2016 wordt de koppeling voorzien van de nieuwe gasleiding uit de Halvemaanstraat op de gasleiding thv Vaartstraat 1. Hiervoor worden koppelputten gemaakt thv Vaartstraat 8, Vaartstraat 1 en Halvemaanstraat 3.

Langs de Generaal Baron Jacquesstraat wordt een geplande spanningsonderbreking uitgevoerd in de zone tussen de Ijzerlaan en de Wilgendijk. De betrokken bewoners/handelaars werden hiervan op de hoogte gebracht. Tijdens deze spanningsonderbreking worden een aantal verbindingen op het elektricteitsnet uitgevoerd en worden oude schakelkasten vervangen door nieuwe. Hiervoor moesten de bestaande kasten vrijgegraven worden, dit gebeurde op dinsdag en woensdag.

Vrijdag worden alle putten gevuld en terug hersteld. Aannemer Verstraete gaat eveneens verder met het plaatsen van de verlichtingstoestellen op de gevels.