Diksmuide kijkt en gaat vooruit. De verschillende projecten, al dan niet in uitvoering, zijn hier het levende bewijs van. Hieronder geven we een overzicht van waar het precies beweegt in onze boterstad. Klik op de pijl voor meer info over het project.

A. Zuidwestelijke ringweg Diksmuide

Het dossier van de omgevingsvergunning is ingediend. Het openbaar onderzoek loopt van 6 september tot en met 5 oktober 2019.

De werken moeten nog worden opgestart.

B. Kleinhandelszone Esenweg

Kleinhandelszone Esenweg

De gemeenteraad keurde op  26 maart 2018 de verkoop aan de hoogstbiedende goed. De stad verkocht 12.388 m² grond. De projectontwikkelaar neemt ook de last in natura op zich om de verbindingsweg van de Esenweg door te trekken naar de centrumparking station.

De projectontwikkelaar wil 1 uitbater van een winkelruimte van 2.220 m² en 5 exploitanten van winkels van gaande van 707 tot 1.121 m² aantrekken. De stad blijft eigenaar van een restperceel weiland naast de verkochte percelen en wenst hier eerst de mogelijke bestemmingswijziging af te wachten vooraleer tot verkoop over te gaan. Bij de aanleg van de kleinhandelszone wordt in de gaten gehouden dat hier doorgang kan worden genomen richting Esenweg.

Eenmaal de doorsteekweg gerealiseerd is, wat moet gebeuren in de loop van 2019, rekent het stadsbestuur op de NMBS voor de heraanleg van de centrumparking station.