Diksmuide kijkt en gaat vooruit. De verschillende projecten, al dan niet in uitvoering, zijn hier het levende bewijs van. Hieronder geven we een overzicht van waar het precies beweegt in onze boterstad. Klik op de pijl voor meer info over het project.

A. Masterplan sport

Het stadsbestuur investeert in de bouw van een sporthal met ruimte voor de gevechtssporten, fitness, kleedkamers, kantoorruimte voor de sportdienst, een polyvalente zaal en cafétaria. Waar de nu de sportaccomodaties verspreid gesitueerd zijn in de stad, zal nu werk worden gemaakt van één grote sportsite waar de meeste accomodaties kunnen worden gebundeld. Naast de sporthal komt er een gloednieuw zwembad met 6 banen van 25 meter, instructiebad, ploeterbad en kleedkamers. In de eerste fase wordt de sporthal gebouwd waarna overgegaan wordt naar de bouw van het zwembad (fase 2). Als laatste wordt de groenzone aangelegd met groenzone, grasinzaaiing, wandel- en fietspaden, fietsenstalling, parkeerterrein voor 250 wagens, skatepark en 3 voetbalpleinen.

Sinds midden juli 2016 ligt het kunstgrasterrein speelklaar. Zo werd meteen het startschot gegeven voor het project.

De betonnen wanden en staalcontructie van het dak van de sporthal en de put van het zwembad zijn al voorzien. Vanaf september wordt de afgewerkte parking opengesteld.

B. Rioleringswerken Keiem

Het centrum van Keiem krijgt een nieuwe aanblik. Concreet gaat het over de Keiemdorpstraat, een gedeelte van de Streuvelstraat en een stuk van de Oude Keiemweg. De riolering wordt er vernieuwd, daarna wordt alles hersteld met een nieuwe bovenbouw.

De werken zijn volop bezig.

20150310_bewonersvergadering_keiemdorpsstraat

20150629_bewonersvergadering_keiemdorpsstraat2

Logo West-Vlaanderen

De werken zijn volop bezig.

C. Zuidwestelijke ringweg Diksmuide

Het dossier van de omgevingsvergunning is ingediend. De start van de werken is voorzien in de zomer van 2019.

Start voorzien in 2019

D. Kleinhandelszone Esenweg

Kleinhandelszone Esenweg

De gemeenteraad keurde op  26 maart 2018 de verkoop aan de hoogstbiedende goed. De stad verkocht 12.388 m² grond. De projectontwikkelaar neemt ook de last in natura op zich om de verbindingsweg van de Esenweg door te trekken naar de centrumparking station.

De projectontwikkelaar wil 1 uitbater van een winkelruimte van 2.220 m² en 5 exploitanten van winkels van gaande van 707 tot 1.121 m² aantrekken. De stad blijft eigenaar van een restperceel weiland naast de verkochte percelen en wenst hier eerst de mogelijke bestemmingswijziging af te wachten vooraleer tot verkoop over te gaan. Bij de aanleg van de kleinhandelszone wordt in de gaten gehouden dat hier doorgang kan worden genomen richting Esenweg.

Eenmaal de doorsteekweg gerealiseerd is, wat moet gebeuren in de loop van 2019, rekent het stadsbestuur op de NMBS voor de heraanleg van de centrumparking station.