Diksmuide kijkt en gaat vooruit. De verschillende projecten, al dan niet in uitvoering, zijn hier het levende bewijs van. Hieronder geven we een overzicht van waar het precies beweegt in onze boterstad. Klik op de pijl voor meer info over het project.

A. Stovestraat – Wilgendijk

Wilgendijk_Stovestraat

De Stovestraat en Wilgendijk krijgen in 2020 een make-over. De werken aan de nutsleidingen startten op 17 februari. In de zomer volgen de rioleringswerken. De Stovestraat komt als eerste aan de beurt. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en de nutsvoorzieningen worden vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien in mei 2021.

De werken van de nutsleidingen starten op 17 februari.

B. Zuidwestelijke ringweg Diksmuide

Zuidwestelijke omleidingsweg_traject

De omgevingsvergunning werd goedgekeurd. Het Agentschap Wegen en Verkeer start nu de aanbestedingsprocedure op. Wellicht kunnen de werken nog voor het bouwverlof opstarten.

De werken worden vermoedelijk voor het bouwverlof opgestart.

C. Kleinhandelszone Esenweg

Kleinhandelszone Esenweg

De gemeenteraad keurde op  26 maart 2018 de verkoop aan de hoogstbiedende goed. De stad verkocht 12.388 m² grond. De projectontwikkelaar neemt ook de last in natura op zich om de verbindingsweg van de Esenweg door te trekken naar de centrumparking station.

De projectontwikkelaar wil 1 uitbater van een winkelruimte van 2.220 m² en 5 exploitanten van winkels van gaande van 707 tot 1.121 m² aantrekken. De stad blijft eigenaar van een restperceel weiland naast de verkochte percelen en wenst hier eerst de mogelijke bestemmingswijziging af te wachten vooraleer tot verkoop over te gaan. Bij de aanleg van de kleinhandelszone wordt in de gaten gehouden dat hier doorgang kan worden genomen richting Esenweg.