Wat is er ondertussen in orde gebracht?
De sleuf tussen huisnummers 57 en 47 werd in voorlopig herstel geplaatst. De definitieve koppeling van het aardgasnet werd uitgevoerd ter hoogte van nr.32. Alle leidingen werden geplaatst op het kruispunt met de Wilgendijk. Door het regenweer van afgelopen vrijdag was het niet mogelijk om de het herstel in asfalt uit te voeren op het kruispunt met de Wilgendijk , dit zal dus deze week worden aangepakt.

Er werden sleuven gegraven in de Wilgendijk richting nr.53 en nr.40. De doorsteek recht voor het toegangspoortje van de tuin van het stadsmuseum werd ook gemaakt.

De tweede helft van vorige week werd gestart met het trekken van de kabels door de wachtbuizen onder de tuin van Wilgendijk 55 tot in de nieuwe cabine naast het nieuwbouw appartement. Ongeveer de helft van deze kabels zijn nu geplaatst. Ook de uitrusting in de nieuwe elektriciteitscabine ter hoogte van het nieuwbouwappartement werd geïnstalleerd.

Goed nieuws, vanaf vrijdagavond kon de Generaal Baron Jacquesstraat opnieuw worden opgesteld voor alle verkeer.

Planning voor de week van 20/06/2016
In de Wilgendijk zullen de resterende sleuven gegraven worden tot net voorbij huisnummers 53 en 40. De resterende kabels worden getrokken door de wachtbuizen onder de tuin van Wilgendijk 55 tot in de nieuwe cabine naast het nieuwbouw appartement. Deze werken zullen ongeveer tot 24/06/2016 duren. De Wilgendijk blijft gedurende deze werken doodlopend.

De tweede helft van de week wordt vermoedelijk gestart met het plaatsen van de nutsleidingen in de Halvemaanstraat. De aannemer die instaat  voor het overkoppelen van de gasaansluitingen voor huisnummers 48 tot 92 en 81 tot 73 werkt eveneens verder.
Hierbij wordt er per woning een aansluitput gegraven.

Aannemer Verstraete zal starten met het plaatsen van de nieuwe verlichtingstoestellen op de gevels. De openbare verlichting zal pas operationeel zijn als alle toestellen en schakelkasten geplaatst zijn.

Eveneens zullen er koppelingen gebeuren op de nieuwe laagspanningskabels. Dit in de Wilgendijk en op de hoek van de Halvemaanstraat met de Generaal Baron Jacquesstraat. Daarnaast worden er ook al kabels afgewerkt in de nieuwe cabine aan het nieuwbouwappartement.

De week nadien wordt gestart met het vervangen van oude elektricteitskasten door nieuwe. Dit zal gepaard gaan met spanningsonderbrekingen. Deze onderbrekingen worden 7 dagen voordien per brief aangekondigd door onze dienst Exploitatie Elektriciteit.