Vanaf maandag 13 juni is er op de Grote Markt van Diksmuide gratis Wifi aanwezig. Vorig jaar lanceerde netbedrijf Infrax een voorstel aan 91 Vlaamse gemeenten om ‘Publieke wifi’ aan te bieden. Als stadsbestuur hebben wij onmiddellijk ingetekend op dit voorstel van Infrax om in onze gemeente mee te werken aan deze proef. We werken graag mee aan een betere bereikbaarheid voor onze inwoners en de mensen die Diksmuide bezoeken.

Publieke wifi is alvast een extra troef voor het toeristische hart van de stad. Bovendien verzamelt publieke wifi ook heel wat informatie over het publiek dat zich in de wifi-zone bevindt. Een gemeente kan deze gegevens zeker gebruiken om de beveiliging te verbeteren of de verkeersstromen efficiënter te organiseren.

Hoe aanmelden?

De WIFI heet ‘Free Wifi Diksmuide’. Aanmelden doe je gratis aan de hand van je Facebookprofiel of aan de hand van een SMS-code. Na het verbinden kom je automatisch op een landingspagina (zie afbeelding) waar je je moet aanmelden. Na het aanmelden maak je gratis gebruik van het netwerk. Deze is beschikbaar over de volledige Grote Markt, inclusief alle terrassen van de omliggende horecazaken.

Bij de eerste wedstrijd van onze Rode Duivels maandagavond, waarbij een groot televisiescherm op de Grote Markt zal worden geplaatst om deze match live te volgen, zal je dus reeds kunnen gebruik maken van deze gratis Wifi om bijv. foto’s, sfeerbeelden, commentaren met elkaar te delen …