Tussen huisnummer 76 en 90 werd de sleuf voor de nutsleidingen gegraven. Alle nutsleidingen werden voorzien in deze zone. De sleuf werd terug aangevuld en er werd voorlopig herstel geplaatst. Er werd een doorsteek gemaakt t.h.v. huisnummer 82 en 79, deze werd eveneens terug aangevuld en hersteld met asfalt.

Ook op het kruispunt met de Ijzerlaan werd een doorsteek gemaakt, deze werd terug aangevuld en de onderfundering in beton werd reeds uitgevoerd.

Vorige week werden er 2 oorlogprojectielen opgegraven: één ter hoogte van bloemenzaak De Papyrus (nr.80) en één op het kruispunt met de Ijzerlaan. De werken werden om veiligheidsredenen telkens onderbroken tot na opruiming door de ontmijningsdienst DOVO.

Planning voor de week van 30/05/2016
Maandag 30/5/2016 werd na uitharding van de onderfundering de asfaltlaag aangebracht.
Er werd gestart met het graven van de sleuf vanaf nr.81 richting Wilgendijk. Uit de proefsleuven is gebleken dat er onvoldoende ruimte is om alle nieuwe nutsleidingen te kunnen plaatsen zonder de bestaande stalen gasleiding te verwijderen. Daarom zullen we de oude gasleiding over lengtes van ongeveer 28m per dag verwijderen om deze dezelfde dag nog te vervangen door een nieuwe kunststof gasleiding. Hierbij worden de betrokken woningen ook telkens afgekoppeld van de oude leiding en opnieuw aangesloten op de nieuwe leiding.

Op dinsdag 31/05/2016 wordt de nieuwe gasleiding tussen nr.48 en 90 in dienst genomen.
Hiervoor zal een koppelput gemaakt worden aan nr.48. Eenmaal deze leiding in dienst is zullen wordt gestart met het overkoppelen van de woningen op het nieuwe aardgasnet, het betreft hier de huisnummers 32 tot 92. Het overkoppelen van deze woningen zal ongeveer 3 weken in beslag nemen. Hiervoor wordt per woning een aansluitput gegraven.