De werken in de IJzerdijk gaan vooruit. De aannemer is volop bezig met de aanleg van de vlonderbrug. Dat is een breed fiets- en wandelpad met dubbele antisliplaag, voorzien van een stevige houten balustrade aan beide zijden.¬† ūüö≤¬†Zo kunnen wandelaars en fietsers binnenkort veilig genieten van recreatie langs de IJzer.¬†Sinds 21 februari startte Infrax met het ondergronds brengen van de nutsleidingen en het aanbrengen van nieuwe verlichtingspalen.

In het project worden onderstaande zaken verwezenlijkt:

  1. Het wandel- en fietspad verbindt twee belangrijke toeristische sites¬†van ‚Äė14-‚Äô18. Eerder werd al een¬†maximum snelheid van 50 km/¬†uur ingevoerd. Om dit te benadrukken¬†wordt de weg tussen¬†shopping Delva en de Dodengang¬†versmald van 6 naar¬†5,20 m.
  2. De rijweg krijgt over de hele lengte een nieuwe laag asfalt.
  3. Over de eerste 250 m langs de linkeroever van de IJzer wordt het wandelpad uitgevoerd onder de vorm van een houten steiger van 2,20 m breed.
  4. Tussen de houten steiger en de Dodengang wordt het wandelen fietspad over een lengte van 1800 m uitgevoerd in beton op een breedte van 2,20 m.
  5. Op vier plaatsen worden veilige en duidelijke oversteekplaatsen voorzien voor de wandelaars, joggers en fietsers, namelijk aan de Hoge Brug, shopping Delva, het Stiltepad en Dodengang.
  6. De omgevingswerken rond het beschermd monument van de Calvarieberg omvatten de verfraaiing door bomen, bloembollen en een groenscherm langs de afsluiting. Daarnaast wordt de toegankelijkheid voor mensen met een beperking en de veiligheid voor de voetgangers verbeterd en komen er nieuwe picknickbanken en fietsstaanders.
  7. Alle oude metalen vangrails worden vervangen door houten vangrails wat de landschappelijke integratie bevordert.
  8. Ten slotte krijgt de wandel- en fietsdoorsteek onder de Hoge Brug een volledige opknapbeurt en worden over de volledige lengte een dertigtal nieuwe populieren aangeplant.