De ruwbouwwerken voor de nieuwbouw bij het gemeentelijk basisonderwijs in Leke zijn voor het bouwverlof bijna afgerond. De structuur van het gebouw is daarmee helemaal zichtbaar. De planning van het project zit op schema.

 

In het voorjaar werden de grote kolommen van het gebouw geplaatst. Daartussen werden de binnenmuren geplaatst. Hierop werden net voor het bouwverlof de gewelven voorzien. Het dak zelf wordt later afgewerkt. Alle binnenmuren van de verschillende ruimtes werden ook al gemetst.

 

Planning

De ruwbouw staat er bijna volledig. De buitenmuur moet nog worden gemetst. Hiermee is de aannemer gestart voor het verlof. Uiteraard is daarmee de kous nog niet af. Onder meer de ramen, technieken, het binnenschrijnwerk, de bepleistering van de muren en nog zoveel meer moet nog gebeuren.

 

Volgens de huidige planning kan het gebouw tegen de krokusvakantie van volgend jaar af zijn. Dit is fase één van het project. Daarna volgt nog de heraanleg van de speelplaats, het plaatsen van een fietsenstalling en werken in het bestaand gebouw. Ideaal scenario is dat het schoolpersoneel tijdens de krokusvakantie bepaalde zaken kan verhuizen naar de nieuwbouw zodat het bestaand gebouw beschikbaar is voor werken.