Vanaf maandag 6 augustus start aannemer Maes met werken in de Stationsstraat. Het wegdek wordt er vernieuwd. De aannemer heeft hiervoor 15 werkdagen voorzien. Het kruispunt Stationsstraat/Lange Veldstraat zal op dat moment al afgewerkt zijn.

 

Beschrijving van de werken

Tussen de vernieuwde wegen van de De Breyne Peellaertstraat en de Bortierlaan wordt het asfalt 5 cm afgefreesd. De betonnen greppels worden opgebroken waarna de rioolroosters op juiste hoogte worden gebracht. De nieuwe greppels zullen ter plaatse gegoten worden. Uiteindelijk komt er een nieuwe asfaltlaag op het wegdek.

 

Hinder en bereikbaarheid

Doorgaand verkeer zal niet mogelijk zijn tijdens de werken. Ook de garages zijn die periode onbereikbaar. Het voetpad blijft steeds toegankelijk voor voetgangers of fietsers die de fiets aan de hand houden. De parking van supermarkt Carrefour blijft bereikbaar via de Montanusstraat.

 

Vuilnisophaling

Het zal voor de vuilniswagen niet mogelijk zijn om vuilnis op te halen in volgende straten: Stationsstraat, Montanusstraat (tot aan de Vredestraat) en de Oostvesten (tot aan het Invaliedenplein). Er worden afvalverzamelpunten voorzien op volgende

  • hoek Montanus – en Vredestraat;
  • hoek Oostvesten en het Invaliedenplein;
  • hoek Stations- en Lange Veldstraat;
  • hoek Stationsstraat en plein Hauspie.

Plan vuilnisophaling Stationsstraat