Vanaf 18 september wordt er gewerkt aan de Maria Doolaeghestraat. De werken gebeuren in combinatie met de rioleringswerken op de Grote Markt zodat er maar één maal hinder is. Er geldt een omleiding langs de Woumenweg/Eikhofstraat. Om alles in goede banen te leiden werden een aantal maatregelen genomen. 

 

Bord uitrit stationsparking verdwijnt tijdelijk

Aan de uitrit van de stationsparking moeten bestuurders nu verplicht naar rechts. Dat bord wordt tijdelijk weggenomen zodat bestuurders niet verplicht richting werkzaamheden moeten rijden. Aangezien het verkeer op deze plaats sterk gereduceerd zal zijn door de omleiding, zal het een stuk veiliger zijn dan normaal om over te steken en richting Esen te rijden.

 

Eenrichtingverkeer en parkeerverbod

Rosemarijnstraat-IJzerlegerstraat

De Rosemarijnstraat wordt tijdelijk eenrichtingverkeer richting IJzerlegerstraat met een parkeerverbod. Ook in de IJzerlegerstraat, waar er sowieso al eenrichtingverkeer is, geldt er aan één kant van de weg parkeerverbod.

 

Tuinwijk

Ook in de Tuinwijk wordt eenrichtingverkeer ingevoerd. Bestuurders kunnen enkel rijden in de richting van de Esenweg. Hier wordt tijdelijk parkeerverbod aan beide kanten van de straat ingesteld, uitgezonderd aan de parkeerhavens.

 

Fietsers mogen steeds in beide rijrichtingen rijden.

 

In de Pluimstraat, Rijkswachtstraat, Tuinwijk, IJzerlegerstraat, Rosemarijnstraat en de Fusielierstraat komt een tijdelijk tonnageverbod + 3,50 ton, uitgezonderd plaatselijk verkeer en lijnbussen. Bovendien wordt in de Pluimstraat een preventieve snelheidsradar geplaatst om bestuurders op hun snelheid te wijzen en de veiligheid van schoolgaande kinderen en zwakke weggebruikers te garanderen.

Bussen De Lijn

De dienstregeling van De Lijn wijzigt tijdelijk in functie van de werkzaamheden in het centrum. Tot de werken in de Rijkswachtstraat starten (2/10/2017) rijden de bussen in de Rijkswachtstraat en de Pluimstraat in twee richtingen. Vanaf 2 oktober wijzigt de route vanaf de Bortierlaan naar de  Rosemarijnlaan / IJzerlegerstraat ofwel in de andere richting via de Tuinwijk naar de Esenweg en zo terug naar het station.

 

Planning werken

Vanaf 18 september start Infrax met het vernieuwen van het net en het ondergronds brengen van de nutsleiding. Er wordt eerst gestart met de voetpaden aan de kant van de Grote Markt. Daarna komt de zijde van CC Kruispunt aan de beurt. Vanaf 23 oktober start de aannemer met het vernieuwen van de voetpaden. Ook hier wordt eerst de noordelijke kant aangepakt waarna de zuidkant volgt. Daarna volgen de verkeerslichten, het vernieuwen van de bushaltes en van de rijweg.