Op 18 september startten de werkzaamheden in de Lekedorpstraat vanaf nummer 105 tot aan de kruising met de Kruiskalsijde- en de Laagvlaktestraat. Aanvankelijk werd gezegd dat de voegen van de parkeerstroken over de volledige lengte van de werfzone zouden worden uitgeblazen. Nu werd er beslist over de volledige lengte van de weg de slechtste zones op te breken en opnieuw te leggen. Het gaat om een oppervlakte van 250 m². Reden hiervoor is dat de nieuwe voegen niet waterdoorlatend zullen zijn, en dat er anders plassen op de oppervlakte zullen staan bij regenweer.

Vrijdag 22 september zullen de kasseien opgevoegd worden. Op deze zones zullen gedurende minstens 10 dagen geen voertuigen mogen parkeren. Deze zullen dan ook met een lint afgezet worden door de aannemer.

Ter hoogte van bushalte ‘Leke dorp’ gebeuren er plaatselijke herstellingen om verzakkingen weg te werken. Op 19 september worden de voegen uitgeblazen in de Lekedorpstraat tussen huisnummer 1 en de kruising met de Schorestraat.

Maandag 25 september start de aannemer met het opbreken van de klinkerverharding gedeelte tussen huisnummer 105 en de Schorestraat. In deze fase zal plaatselijk verkeer nog steeds mogelijk zijn komende uit Koekelare tot aan kruispunt Schorestraat.