De nieuwe sporthal en het zwembad op sportpark De Pluimen worden volop gebouwd. Ondertussen is de parking, goed voor 254 parkeerplaatsen, helemaal aangelegd en klaar om te openen voor het publiek. Vanaf vrijdagavond kun je daar parkeren als je het sportpark bezoekt.

 

De parking zou volgens de planning in augustus opengesteld worden. Het extreem droge weer gooide roet in het eten. Gras inzaaien afgelopen zomer zou een verloren kost geweest zijn. Uiteindelijk zaaide de aannemer het gras begin september in. Toch bleef het groen langer dan verwacht uit. Nu is het gras sterk genoeg en kunnen auto’s er parkeren. De parking wordt opengesteld vrijdag 5 oktober in de vooravond. Vanaf dan wordt de hoofdtoegang van de sporthal ook voorzien via de parking en niet langer via de tijdelijke werf- en brandweerweg.

Toegang sporthal

 

Parking inclusief mindervalidenplaatsen en laadpalen

De parking op sportpark De Pluimen telt 254 plaatsen, waarvan vier voorbehouden voor personen met een handicap. Daarnaast komen er nog vier parkings voor andersvaliden aan de ingang van de sporthal, en vier aan de ingang van de voetbalterreinen. Er zijn ook vier plaatsen ingetekend voor elektrische wagens. De laadpalen zijn momenteel nog niet geïnstalleerd, maar worden nog geplaatst.

 

Definitieve verlichting volgt begin 2019

De definitieve verlichting van de parking en het wandelpad die het sportpark doorkruist wordt voorzien begin 2019. Die zal aangesloten zijn op de openbare verlichting. Voorlopig wordt er een basisverlichting voorzien tot de openbare verlichting is geïnstalleerd.