Op vrijdag 16 november vieren de bouwvakkers op het vernieuwde sportpark De Pluimen de meiboomviering. Dit is een traditioneel moment en wil meestal zeggen dat het hoogste punt of een mijlpaal van de werken is bereikt. In het geval van het sportpark is het plaatsen van de meiboom een symbool voor het einde van de ruwbouwwerken van het zwembad.

 

De plaatsing van de meiboom is een oud gebruik en symbool waarbij men hoopt dat het nieuwe gebouw even sterk mag zijn als de boom. Voor de bouwvakkers is dit altijd een uniek en feestelijk moment. Nog voor eind 2018 zal het buitenschrijnwerk geplaatst worden, tegen de kerstperiode zal het gebouw van het zwembad wind- en waterdicht zijn. Ook de glijbaan zal er tegen dan al staan!

 

Natte afwerking van het zwembad

Na het kerstverlof wordt gestart met de natte afwerking zoals de chappe, vloerisolatie, het pleisterwerk en de cementering. Na de ruwbouwwerken wordt de stalen dakconstructie geplaatst boven het zwembad. Aansluitend komt dan ook de steeldeck en de dakdichting.

 

Planning sporthal

In de sporthal is men al volop bezig met de natte afwerking. Voor het kerstverlof zal de aannemer hier al starten met de droge afwerking (plafonds, balustrades, akoestische wanden, zitjes van de tribune, … ) kortom alle afwerking die nodig is om het complex rond de periode van 1 juli 2019 in gebruik te kunnen nemen!