Het was eventjes flink doorwerken maar het kunstgrasterrein op het hoofdvoetbalterrein van het sportpark ‘De Pluimen’ in Diksmuide is een feit. Als beloning werden de werkmannen vrijdag getrakteerd op koffie en taart. Donderdag 4 augustus vindt de eerste match op het gloednieuwe kunstgrasveld plaats. Dan neemt KSV Diksmuide het in een oefenmatch op tegen Torhout 1992 KM.

De belijning aanbrengen en de afwerking met zand volbrengen.. Het was nog een weekend flink doorwerken maar ondertussen ligt het kunstgrasterrein er speelklaar bij. De firma Krinkels NV uit Brussel stond in voor de aanleg van het veld. De veelvuldige regenval in juni gooide heel wat roet in de planning. De wateroverlast maakte het onmogelijk om met de zware machines het terrein te betreden.

Het kunstgrasterrein op het sportpark ‘De Pluimen’ werd op de gemeenteraad van 25 januari 2016 goedgekeurd. Omdat de bespelingscapaciteit van een kunstgrasterrein veel hoger is dan van een natuurgrasterrein, kunnen er 2 terreinen in 1 geïntegreerd worden door het hoofdterrein om te vormen in een kunstgrasterrein. De kostprijs voor de aanleg van het kunstgrasterrein bedroeg 332.000,- euro. De investering zal gedragen worden door TMVW/Farys en wordt door de stad in maandelijkse schijven over een periode van 10 jaar terugbetaald.

Masterplan sportsite
De aanleg van dit kunstgrasterrein is meteen het startschot voor de uitvoering van het masterplan Sport, waarbij het stadsbestuur investeert in een nieuwe site waarop een gloednieuwe sporthal en zwembad zullen worden gebouwd.