Op 1 juli start Verhelst aannemingen met de werken in de Stovestraat-Wilgendijk-Kiekenstraat.

Voorbereidende werken Kiekenstraat

De aannemer start vanaf 1 juli met het uitbreken van de rijweg in de Kiekenstraat en de Vismarkt (tot voor de brug). Op 6 juli krijgt de rijweg er een nieuwe laag asfalt, vanaf 7 juli is de Kiekenstraat opnieuw toegankelijk voor alle verkeer. De weg blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers tijdens de werken.

Deze werken worden uitgevoerd nog voor de start van de werken in de Wilgendijk en Stovestraat, omdat het werfverkeer het wegdek in de Kiekenstraat sterk zal beschadigen, wat tot onveilige situaties kan leiden. 

Werken Stovestraat

Vanaf 6 juli starten de werken in de Stovestraat op, ter hoogte van het kruispunt met de Generaal Baron Jacquesstraat. Daarna werkt de aannemer stelselmatig verder in de richting van de Kiekenstraat.

Op 29 en 30 juni maakt de aannemer hiervoor al enkele proefsleuven maar de hinder blijft beperkt.

Voor het bouwverlof komt er riolering tussen de Generaal Baron Jacquesstraat en het Sint-Aloysiuscollege. Tijdens het bouwverlof komt er tijdelijk steenslag in de straat. Na het bouwverlof wordt het andere deel van de Stovestraat richting de Kiekenstraat opgebroken en van riolering voorzien.

De Stovestraat is vanaf 6 juli afgesloten voor alle verkeer. De aannemer probeert een vlotte doorgang voor buurtbewoners zo goed mogelijk te garanderen tijdens alle werken.

De aannemer organiseert zelf de vuilnisophaling, en vraagt bewoners van de Stovestraat om vuilniszakken buiten te zetten de avond voor de gebruikelijke ophaling.

Afwerking na de zomer

Als alles volgens plan verloopt dan kan de aannemer tegen 1 september de riolering en rijwegfundering in de Stovestraat afwerken.

De afwerking van de Stovestraat gebeurt in hetzelfde materiaal als de Generaal Baron Jacquesstraat en de Grote Markt. De levering van de bestelde materialen loopt vertraging op door het coronavirus. Het stadsbestuur heeft besloten om de werken toch al op te starten, zodat de rioleringswerken en fundering grotendeels afgewerkt zullen zijn bij de start van het schooljaar. Van zodra duidelijk is wanneer de Stovestraat afgewerkt kan worden nemen we opnieuw contact op met buurtbewoners. Van zodra de funderingswerken afgewerkt zijn zullen bewoners hun garage in de straat opnieuw vlot kunnen bereiken, ook als de afwerking moet uitgesteld worden.

Wilgendijk

Afhankelijk van de vooruitgang van de werken in de Stovestraat en de levering van de stenen hopen we bij het begin van het nieuwe schooljaar de werken op te kunnen starten in de Wilgendijk.

In de Wilgendijk zal eenrichtingsverkeer gelden (van de Kiekenstraat naar de Generaal Baron Jacquesstraat), waardoor het comfort van de fietsers zal verbeteren. De voetpaden worden verbreed naar 1,50 meter. Door de invoering van het eenrichtingverkeer kan u gedeeltelijk aan weerszijden van de straat parkeren. Het aantal parkeervakken wordt uitgebreid van +/- 28 naar 33. Die worden nu ook afgelijnd.

Fasering van de werken

Als gevolg van het coronavirus is de initiële fasering van de werken aangepast.  Hieronder vindt u een overzicht van de voorlopige planning:

  • Voorbereidende fase : aanleg nutsleidingen Stovestraat en Wilgendijk: afgewerkt
  • Fase 1: Kiekenstraat/Vismarkt: 1 tot 6 juli
  • Fase 2: Stovestraat: start 6 juli
  • Fase 3: Wilgendijk (Gen. Baron Jacquesstraat tot college) – voorziene start september 2020 – einde december 2020 (55 werkdagen)
  • Fase 4: Wilgendijk (’t Saam tot Kiekenstraat) – voorziene start januari 2021 (55 werkdagen)

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze werken kunt u terecht bij werftoezichter Jeroen Rondelez via 051 79 31 12, 0470 21 19 60 of jeroen.rondelez@diksmuide.beWilt u de nieuwsbrief over de werken ontvangen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@diksmuide.be!