In fase A zijn de rioleringswerken bijna klaar. In de Oude Keiemweg zit de onderfundering klaar en is de aannemer bezig met het plaatsen van boordstenen.

FaseB

Voor fase B is het voorzien dat de opbraak van de bovenbouw vermoedelijk zal starten op 27 november. De rioleringswerken starten bij ideale omstandigheden op 4 december. Deze werken worden uitgevoerd in de zone tussen de gemeentelijke basisschool en de Streuvelstraat. In eerste instantie zal tijdens de aanleg van de rioleringen de rijweg, parkeerstrook en het voetpad worden opgebroken aan de even kant. Langs de gevels zal een pad worden voorzien in minderhindersteenslag. Aan de onpare kant blijven tijdens de aanleg van de riolering de voetpaden en parkeerstrook liggen. Het stuk asfalt dat blijft liggen zal voldoende breed zijn om de toegankelijkheid van hulpdiensten te garanderen. Deze zone mag dan ook zeker niet worden gebruikt om auto’s te parkeren.

De tweede zone in fase B tussen de Streuvelstraat en het einde van zone B zal dan ook pas na Nieuwjaar worden opgebroken.

 

 

 

Minder hindermaatregelen

Ondanks de hinder en het slechte weer kunnen voetgangers en fietsers toch op een veilige manier door de werken. Sinds het begin van de werken is er een effen strook voorzien om veilig door de werken te kunnen. We raden aan om deze strook dan ook effectief te gebruiken. Ook vragen we dat de bewoners geen afval en steenpuin in de werfzone gooien tijdens hun eigen verbouwingen. Dit zorgt voor meer werk voor de aannemer en bijgevolg een tragere vooruitgang.