De rioleringswerken in de Rijkswachtstraat zijn in de eerste fase al vrij ver gevorderd. Ondertussen is het plaatsen van de bovenbouw in fase één ook volop bezig. Een groot stuk van de boordstenen is al geplaatst.

De funderingen van het voet- en fietspad zijn in aanleg. De onderfundering voor de rijweg wordt nog aangebracht. Volgende week worden ook nog enkele werken aan de nutsleidingen ingepland. Onder andere de voorbereidende werken om de laatste zes bestaande openbare verlichtingspalen te vervangen.

Stukje riolering in de Grasstraat

Door de aanleg van de riolering voor hemelwater in de Grasstraat is de rijweg ter hoogte van de Grasstraat huisnummer 3-4 volledig afgesloten voor voertuigen vanaf maandag 13  t.e.m. vrijdag 17 november. Voetgangers en fietser kunnen wel door. De Grasstraat is bereikbaar via de Graanstraat en Vlaslaan.

Na de aanleg van de riolering wordt in de werkzone een tijdelijke steenslag geplaatst en is deze zone – zonder tegenslag – opnieuw bereikbaar vanaf maandag 20 november, steeds via de Vlaslaan/Graanstraat. De nieuwe asfalt wordt dan begin volgend jaar aangelegd samen met het gedeelte van de Rijkswachtstraat (tussen Pluimstraat en Grasstraat). Voertuigen parkeer je best in de zone vanaf de Grasstraat nummer 5-6 richting Vlaslaan. De betrokken bewoners ontvingen hiervoor een bewonersbrief.