De afbraakwerken van de berging, de cafetaria en de inkomhal op sportsite ‘De Pluimen’ zijn ondertussen achter de rug. De stedelijke sportdienst verhuisde hiervoor het sportmateriaal naar containers die Artes Depret ter beschikking stelt zodat alle materialen binnen handbereik blijven. Weldra starten de funderingswerken van de tweede sporthal en het zwembad. Tegen het einde van dit jaar moet de fundering er volledig liggen en kan de bouw van de sporthal en het zwembad starten.  Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de stad Diksmuide, Farys TMVW is bouwheer.

 

Naast de bestaande sporthal op het huidige terrein ‘De Pluimen’ komt een tweede sporthal, zwembad en cafetaria en wordt een parking en een sportpark (omgevingsterrein met sportvelden en groenzones) aangelegd. In de sporthal zal er ruimte zijn voor de gevechtssporten, een fitness, kleedkamers, kantoorruimte voor de sportdienst, polyvalente zaal en cafetaria. Het zwembad krijgt acht banen van 25 meter, een instructiebad, een ploeterbad en kleedkamers. Tegen het einde van dit jaar moeten alle paalfunderingen geplaatst zijn.

 

Planning 2018 – 2019

Begin volgend jaar starten de ruwbouwwerken van de sporthal en het zwembad. Deze gebeuren simultaan. De ruwbouw van de sporthal, die in prefab wordt voorzien, zal vermoedelijk midden 2018 klaar zijn. Het zwembad wordt ter plaatse gebetonneerd en zal tegen het zomerverlof van 2018 af zijn.  Daarna gebeurt de dakdichting en de gevelaansluiting en volgt de afwerking van de gebouwen. Begin 2018 start de firma Casteleyn en zonen NV met de omgevingswerken. Onder positieve weersomstandigheden zal het project afgerond zijn midden 2019.

 

Sporters blijven welkom in de sporthal

Tijdens de uitbreidingswerken op de sportsite blijft het mogelijk om te sporten in de huidige sporthal. Er werd een stofwand voorzien zodat alles vlot en veilig verloopt. Bij de vijf opbergcontainers werd een houten verhoog en afdak geplaatst. Er werd een verharde brandweerweg voorzien die ook als toegangsweg dient voor fietsers en voetgangers naar de tijdelijke ingang achteraan. Er werd een wc-container geplaatst die bereikbaar is vanuit de gang aan de tijdelijke ingang. Daarnaast werden ruim 130 parkeerplaatsen afgebakend in de Pluimstraat voor bezoekers van het sportcomplex. We deden een oproep aan sporters en supporters om niet in de woonstraten te parkeren.

 

Kostprijs

De totale bouwkost voor de sporthal en het zwembad is 10.836.804 euro. Het kunstgrasveld kostte 369.694 euro. Deze werken werden in mei vorig jaar afgerond. Voor de omgevingsaanleg wordt een kost van 851.256 euro voorzien. Daarbij is de parking inbegrepen. De studiekost en conceptstudie worden geraamd op 847.833 euro. Het archeologisch onderzoek kwam op 126.500 euro. Voor de bouw van het (regionaal) zwembad ontvangen we een subsidie van 427.252 euro.