Op 18 september starten er werkzaamheden in de Lekedorpstraat vanaf nummer 105 tot aan de kruising met de Kruiskalsijde- en de Laagvlaktestraat. Adiel Maes wegeniswerken uit Lichtervelde voert de werken uit in onderaanneming van bvba Verhegge Marc. De werken zullen, onder goede weersomstandigheden, 25 werkdagen in beslag nemen.

Omschrijving van de werken

Eerst worden de parkeerstroken over de volledige lengte van de werfzone uitgeblazen en opnieuw gevoegd. Vanaf 25 september start de aannemer met de opbraak van de weg ter hoogte van huisnummer 105 waarbij de slechte stukken worden hersteld. Er wordt mager beton aangebracht en er komt een onderlaag op. Ten slotte komen er wapeningsnetten die voor stevigheid zorgen en een toplaag in asfalt.

 

Hinder en bereikbaarheid

Plaatselijk verkeer is tijdens de werken zo veel mogelijk toegelaten. Tijdens het uitblazen van de parkeerstroken is doorgaand verkeer om veiligheidsredenen verboden. Na het plaatsen van het mager beton is er een uithardingstijd van 48 uur nodig. Ook dan is plaatselijk verkeer niet mogelijk. Na het gieten van de onder- en de toplaag zal plaatselijk verkeer pas ’s avonds mogelijk zijn. De garages zijn tijdens het uitharden van de parkeerstroken en in de uithardingsperiode van het mager beton niet toegankelijk.

Omleiding

Er is een omleiding voorzien via de Oostendestraat. De paaltjes in de Kloosterstraat worden verwijderd zodat de school steeds bereikbaar blijft.

 

Vuilnisophaling

Gedurende de werken is het onmogelijk voor de vuilniswagen om vuilnis op te halen in de werfzone. Daarom worden er op verschillende plaatsen ophaalpunten voorzien. Deze worden aangeduid via borden.