De werkzaamheden aan de Generaal Baron Jacquesstraat zijn volledig afgerond. De straat werd op 23 juni feestelijk geopend. Vanaf 12 juli is doorgaand verkeer opnieuw mogelijk tot aan de Grote Markt waar je dan rechtdoor of linksaf kan. Op de Grote Markt is aannemer Seru momenteel bezig met de bovenbouw van de westelijke kant. Na het bouwverlof wordt de kant van plein Hauspie vernieuwd.

 

Nog een weekje werken en dan volgt het welverdiende verlof voor de werkmannen die de Grote Markt vernieuwen. De handelaren en inwoners aan de westelijke kant van de Grote Markt kregen alvast een nieuw voetpad. Tegen volgende week vrijdag is de westelijke kant afgewerkt. Het verlof zelf dient als uithardingsperiode. De straat wordt halfweg augustus opnieuw opengesteld voor doorgaand verkeer.

 

Kant plein Hauspie van start na bouwverlof

Op maandag 7 augustus start aannemer Vanlerberghe met de rioleringswerken op het plein Hauspie. Doorgaand verkeer zal dan niet meer mogelijk zijn in de De Breyne Peellaertstraat.   Het kruispunt met de Grauwe Broederstraat en de Grote Dijk blijft volledig vrij voor doorgaand verkeer.

 

Nieuwe nutsleidingen en toevoerwaterleiding in de De Breyne Peellaertstraat

De Watergroep is al langer vragende partij om in de De Breyne Peellaertstraat tot aan de Handzamevaart de grote toevoerwaterleiding te vernieuwen. Vanaf 16 augustus worden de nutsleidingen en de toevoerwaterleiding in de straat vernieuwd. Hiervoor worden de voetpaden en de parkeerstroken opengebroken. De werken worden gebundeld zodat inwoners en verkeer maar één keer hinder ondervinden. Na de werken aan de nutsleidingen wordt het opengebroken deel terug hersteld en worden de parkeerstroken geasfalteerd.

 

Omleiding

De De Breyne Peellaertstraat is een gewestweg met een grote verkeersdensiteit. De werken worden bewust opgestart in de vakantieperiode, zo worden minder mensen gehinderd door de werken. Er is een omleiding voorzien voor bestuurders richting Beerst, Vladslo, Esen om zo het centrum van Diksmuide te bereiken. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk in de Grote en Kleine Dijk.

 

De rioleringswerken op het plein Hauspie zullen vermoedelijk afgerond zijn eind augustus. Dan neemt aannemer Seru het over om de bovenbouw te voorzien.  Deze fase van de werkzaamheden is, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden, klaar tegen de herfstvakantie.

 

Rioleringswerken volgende fase

Begin september starten de rioleringswerken aan de kant van de Boterhalle. De voetpaden blijven liggen tot de rioleringen geplaatst zijn. Te voet blijven de handelaars bereikbaar. Enkel tijdens de huisaansluitingen ( maximum één dag per woning) kan een moeilijkere toegang mogelijk zijn. De parkeerplaatsen op de markt blijven bereikbaar via de westkant waar de auto’s in en uit zullen kunnen rijden.