Volgens de oorspronkelijke planning zouden de werken op de Kaaskerkestraat eind 2023 achter de rug zijn. Door het regenweer in oktober en november hebben de werken voor de tweede fase van de zuidwestelijke omleidingsweg in Kaaskerke sterke vertraging opgelopen. Volgens de bijgewerkte planning duurt fase 2 nog tot begin maart 2024. De timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Eenrichtingsverkeer blijft gelden tot maart 2024

Tijdens de kerstvakantie werkt de aannemer niet en ligt de werf op de Kaaskerkestraat stil. De Kaaskerkestraat kan tijdens deze periode niet opengesteld worden voor het verkeer, omdat de werfzone niet breed genoeg is om verkeer in beide richtingen te laten rijden.

Tot begin maart werkt de aannemer verder aan de rotonde op de Kaaskerkestraat. De hinder blijft tot dan hetzelfde voor al het verkeer.

Verkeersmaatregelen op een rijtje

We herhalen de maatregelen even:

  • Voetgangers wandelen in beide richtingen voorbij de werfzone.
  • Fietsers kunnen voorbij de werfzone fietsen, in beide richtingen.
  • De bussen van lijnen 24, 32 en 41 volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vind je actuele informatie over de hinder.
  • Verkeer vanaf 3,5t (uitgezonderd plaatselijk verkeer en werfverkeer) rijdt in beide richtingen via de Admiraal Ronarchstraat Oostendestraat en de Diksmuidestraat (N369) om de E40 te bereiken.
  • Verkeer van Veurne naar Diksmuide rijdt via de Dodengangstraat en IJzerdijk tot aan het kruispunt met de Kaaskerkestraat (N35).
  • Verkeer van Diksmuide naar Veurne volgt geen omleiding en rijdt voorbij de werfzone.
  • Dubbelrichtingsverkeer op de Dodengangstraat blijft mogelijk tussen de Kaaskerkestraat en het kruispunt met IJzerdijk. Let wel, de straat is er smal.