Na de juridische problemen rond het aanleggen van het Boorgat Energie Opslag (BEO)-veld van het WZC Yserheem, zijn de verschillende partijen tot een akkoord gekomen.

De werken voor het aanleggen van dit ondergronds buizensysteem, dat de warmte en/of koelte uit de grond gebruikt om het gebouw tijdens de winter mee op te warmen en tijdens de zomer bijkomende te koelen, starten vanaf 2 juli. Het BEOveld zou klaar moeten zijn tegen eind oktober. Nadien start de  omgevingsaanleg.

Werfzone

Er wordt gestart met het graven van de bouwput. De oude grondbuizen worden verwijderd en de nieuwe buizen zullen worden geplaatst. Het BEO-veld situeert zich vlak bij de hoofdingang van het WZC Yserheem. De werfzone bezet het volledige gebied tussen het IJzerheemplein en de hoofdingang.

Bereikbaarheid

Tijdens het uitvoeren van de werken zal het niet mogelijk zijn om het WZC via het IJzerheemplein te bereiken. Hierdoor zal de hoofdingang onbereikbaar zijn met de wagen.

Ook het wandelpad dat evenwijdig loopt met de Sint-Jansstraat, bevindt zich in de werfzone en wordt afgesloten. Het gebouw is enkel via de Sint-Sebastiaanlaan te bereiken. Tijdens de werken zal de personeelsingang van het WZC functioneren als hoofdingang.

Parkeren

Aan de familieleden/bezoekers van de bewoners van het WZC vragen we om te parkeren in de Fabrieksstraat en het wandelpad naast de spoorweg te gebruiken tot aan WZC.