De dorpskernvernieuwing in Keiem is volop aan de gang. Van de meeste fases zijn de start- en afronddata gekend. Daarom bezorgen we u in een notendop de gewijzigde planning. Belangrijk is dat de aannemer vanaf 26 juni start met de zone voor de school.

 

Fase a (tussen Oostendestraat en kruispunt Oude Keiemweg – Dodepaardenstraat)

De toplaag is in deze fase volledig gegoten. Het kruispunt Dodepaardenstraat en Keiemdorpstraat is ook afgewerkt. In fase A worden de plantvakken in de week van 25 juni ingezaaid. De laatste rioleringsbuizen en de kopmuren aan de grachten ter hoogte van het militair kerkhof worden afgewerkt voor het bouwverlof.

 

Fase b (tussen school en einde woningen Keiemdorpstraat richting Diksmuide)

De onderlaag van de rijweg is gegoten in asfalt. Daarnaast werden ook de parkeervakken afgewerkt. De laatste voetpaden zullen in de loop van deze week afgewerkt worden. Fase b is zo goed als afgewerkt, enkel nog de voetpaden en de toplaag moeten worden voorzien.

Fase c (tussen Dodepaardenstraat en OC De Kring)

In deze fase is de riolering zo goed als geplaatst. De huisaansluitingen zijn al voor de helft uitgevoerd. Daarnaast werd alles in gereedheid gebracht voor de aanleg van de bovenbouw en is de aannemer gestart met het aanbrengen van de boordstenen.

 

Fase d2 (zone voor de gemeentelijke basisschool)

Op dinsdag 26 juni wordt de verharding van de zone voor de school verwijderd. Tegen het einde van de vakantie zal de rijweg gegoten zijn in beton en zullen de voetpaden geplaatst zijn. Zo blijft de schoolomgeving zo veel als mogelijk gevrijwaard van gevaarlijke situaties.

Fase e (Streuvelstraat)

De heraanleg van de nutsleidingen is gestart op 18 juni. Vermoedelijk zullen de werken van de nutsmaatschappijen uitgevoerd zijn tegen het bouwverlof. Vanaf 16 augustus start aannemer Debrabandere ginder met de opbraak van de bovenbouw. Vanaf 20 augustus gaat aannemer Vanlerberghe verder met het plaatsen van de nieuwe riolering.

Fase d1 (school – kerk)

Vermoedelijk in de week van 17 september zal fase d1 starten. Eerst wordt de bovenbouw opgebroken waarna de heraanleg van de rioleringen kan starten.

 

Fase F (kerk – OC De Kring)

De nutsmaatschappijen starten in deze zone op 3 september.