Door het bouwverlof in de kerstperiode en de huidige sneeuwval hebben de werken een tijdje stilgelegen. Ondertussen kijken we uit naar de aanleg van de voetpaden en parkeerstroken in fase D1 en de start van fase F. Belangrijk om mee te geven: het kruispunt met de Ramboutstraat wordt opengebroken vanaf 28 januari. Hier geldt een omleiding.

Overzicht_fasen_Keiem

Fase D1

De huisaansluitingen aan de pare kant zijn afgewerkt. De aannemer is bezig met de huizen aan de onpare kant, vermoedelijk nog tot eind volgende week. Aansluitend wordt gestart met de aanleg van de voetpaden en parkeerstroken tussen de school en nr. 67 aan de onpare kant. Tussen huisnummer 67 en de kerk moet onverwacht nog een stuk waterleiding worden vernieuwd. Dit gebeurt begin februari. Daarom worden de voetpaden en parkeerstroken aan de pare kant vanaf de school tot aan St. Hubert eerder uitgevoerd.

 

Fase F

Eind februari wordt gestart met de opbraak van fase F. In eerste instantie wordt gestart met het gedeelte tussen de Steenmolenstraat en St. Hubert. Aan het kruispunt met de Steenmolenstraat wordt een grote bouwput gemaakt. Dit neemt minstens een aantal weken in beslag. Daarna schuift de aannemer stelselmatig op over de volledige fase.   Het kruispunt met de Wittepoortstraat wordt als laatste aangepakt om de toegang daar zo lang mogelijk vrij te houden.

 

Fase G

In fase G is de riolering bijna geplaatst en werd de onderfundering in het stuk tussen fase B en de Ramboutstraat voorzien. Vanaf maandag 28 januari wordt het kruispunt met de Oostendestraat aangepakt. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt de Ramboutstraat tijdelijk éénrichting voor plaatselijk verkeer. Het verkeer komende van Keiem rijdt via de Dodenpaardenstraat en Ramboutstraat richting fase B,G en E. Om deze te verlaten zal je uit de Streuvelstraat enkel naar rechts kunnen richting de Oostendestraat.

 

Einde werken

In een winterperiode is een planning opmaken zeer moeilijk. Toch willen we al vooruitblikken op het einde van de werken. Fase G zal volledig klaar liggen tegen eind februari. Asfalteren is pas mogelijk vanaf maart, dan krijgt fase G zijn definitieve afwerking. Fase D zal voorzien zijn van voetpaden en parkeerstroken tegen begin maart. De rijweg zal in de loop van maart worden afgewerkt. We streven er naar om tegen het bouwverlof van 2019 klaar te zijn met alle werken.