Vorige week werd de doorsteek in de Vaartstraat gemaakt ter hoogte van warenhuis LIDL. Naast de sleuf in de rijweg werd ook op de parking van het warenhuis een sleuf gegraven tot voor de elektriciteitscabine. Aansluitend werd er een sleuf gegraven in het voetpad langs de Vaartstraat en voor optiek Descheppere en dit aan de G.B. Jacquesstraat.

Alle nodige leidingen werden in de sleuf geplaatst. De doorsteek van de Vaartstraat en de sleuf op de parking werden terug aangevuld en geasfalteerd. Links en rechts van optiek Descheppere werden 2 koppelputten klaar gemaakt voor de werken aan het aardgasnet die gepland staan deze week.

Maandag 22 augustus 2016
Maandag werd de oude stalen gasleiding die loopt van voor optiek Descheppere tot aan G.B. Jacquesstraat 73 losgekoppeld van het aardgasnet. Hiervoor werden werkputten voorzien links en rechts van de optiek en aan G.B. Jacquesstraat 73. In deze werkputten werden ook de koppelingen voorzien met de nieuwe kunststofgasleiding. Deze werken werden uitgevoerd zonder de gaslevering te onderbreken. Er werd eveneens een sleuf gegraven in de toegangsweg naar het nieuwe appartement naast Generaal Baron Jacquesstraat 57. In deze sleuf worden de aansluitleidingen (gas, elektriciteit, kabeltelevisie en water) voor het appartement geplaatst.

Planning dinsdag 23 en woensdag 24 augustus
De gasleiding en waterleiding voor het appartement worden gekoppeld aan de hoofdleidingen in de Generaal Baron Jacquesstraat. Daarna wordt de sleuf aangevuld en voorlopig hersteld. Er wordt een doorsteek gemaakt in de Vaartstraat ter hoogte van het kruispunt met de Ijzerlaan. Er werd rekening gehouden met de ceremonie n.a.v. de vierdaagse van de Yzer.

Planning van woensdag t.e.m. vrijdag 26 augustus
Aansluitend wordt de bestaande stalen gasleiding vrijgegraven van aan G.B Jacquesstraat 92 tot aan de Telenetwinkel op de hoek van de IJzerlaan. Deze gasleiding wordt afgekoppeld om plaats te maken voor een nieuwe kunststof gasleiding en de nieuwe waterleiding. Tenslotte wordt de nieuwe gasleiding gekoppeld t.h.v. de Telenetwinkel, op het Italiëplein en langs de Vaartstraat. Daarna worden alle putten en sleuven aangevuld en hersteld.