In augustus startte aannemer Lamote met de heraanleg van nutsleidingen in opdracht van Fluvius. Doel van de werken is om het stroomnet te verzwaren. Het gaat om een aanzienlijke afstand. Er moet een kabel gelegd worden die loopt van Beerst tot aan de Diamantstraat op het industrieterrein Heernisse. Het einde van het volledige traject is voorzien tegen eind 2019. De hinder blijft evenwel beperkt aangezien de aannemer stelselmatig opschuift. Bijkomend wordt ook een aftakking voorzien onder de IJzer om indien nodig de bedrijvenzone Kaaskerke van extra stroom te voorzien. Fluvius post bewonersbrieven afhankelijk van welk stuk ze opstarten.

Op 30 september start de volgende fase van deze werken. Hierdoor kan je tijdelijk verkeershinder ondervinden in de Kleine Dijk, Grote Dijk en Ijzerlaan. De hinder langs de Oostendestraat is ook nog niet volledig weg. Daar wordt het einde van de werken verwacht tegen eind oktober.

Planning van de werken en de gevolgen voor het plaatselijk verkeer

Van 30 september tot eind oktober: verdere asfaltering van de Oostendestraat

De aannemer hoopt de werken te kunnen afronden tegen 4 oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. De verkeerslichten worden enkel geplaatst tijdens de werken en elke avond worden ze weggenomen. Fietsers kunnen, als de werken klaar zijn, opnieuw aan elk kant van de weg rijden.

Tegen het einde van oktober worden alle ondergrondse leidingen getest. De voorlopig aangelegde toplaag wordt dan opnieuw afgefreesd. Na het aanbrengen van de toplaag zijn de werken in de Oostendestraat volledig afgewerkt.

Van 30 september tot 4 oktober: verkaveling aan Kleine Dijk 33

  • Vanaf de brug aan de Vismarkt tot voorbij de verkaveling aan Kleine Dijk 33: straat volledig afgesloten voor verkeer
  • Vanaf de verkaveling aan Kleine Dijk 33 tot aan de Beerstblotestraat: volledig parkeerverbod

Van 7 tot 18 oktober: Grote Dijk tot verkaveling aan Kleine Dijk 33

  • Vanaf Oostendestraat tot aan verkaveling aan Kleine Dijk 33: straat volledig afgesloten voor verkeer
  • Vanaf de verkaveling aan Kleine Dijk 33 tot aan de Beerstblotestraat: volledig parkeerverbod

Tweede helft oktober: herstel en uithardingsperiode (vermoedelijk tot 8 november)

  • Doorgaand verkeer is mogelijk, maar parkeren in de Kleine Dijk en Grote Dijk is nog steeds verboden

Houd best rekening met deze planning en parkeer je wagen tijdig in een andere straat. Fietsers kunnen, met de fiets aan de hand, tijdens de werken wel in de straat.

Je afval mag je wel zoals gewoonlijk buitenzetten op de avond voor de ophaling. De aannemer zorgt ervoor dat ze opgehaald worden.

Verder verloop van de werken in de Kleine Dijk en de Ijzerlaan

Vanaf half oktober gaan de werken verder vanaf de Ijzerlaan tot aan de Kasteelstraat, aan de onpare kant. In een latere fase volgt de Kleine Dijk vanaf de verkaveling aan nummer 33 tot aan de Vaartstraat. Meer info over het verdere verloop volgt later.