De G.B. Jacquesstraat ziet er steeds meer uit als een avenue. De modderpoel verdwijnt onder de mooie stenen. Er wordt stevig doorgewerkt. Helaas zorgt de vele regen wel voor enige rem op de snelheid.

 

Planning week van 27 februari

In de week van 27 februari worden de huisaansluitingen tussen de Stovestraat en de Grote Markt aangesloten aan de pare kant. In de week van 6 maart gebeurt hetzelfde maar aan de onpare kant. De voetpaden in het gedeelte tussen de Wilgendijk en de Grote Markt worden vanaf deze week afgegraven en over 1,5 m breed aangevuld met magere beton. De wegverharding in eerste deel van de G.B. Jacquesstraat zal deze week klaar zijn tot aan Italiëplein.

 

Planning vanaf 10 maart

Vanaf 10 maart zal de Lidl bereikbaar zijn vanaf de Kleine Dijk en toegankelijk zijn via hun 2e oprit. Vanaf dan zal de 1e oprit van de Lidl aangelegd worden. Na 10 dagen uitharding zal vanaf 20 Maart de Vaartstraat in één richting opengesteld worden van de Kleine dijk naar de IJzerlaan. Hiervoor zullen metalen platen op het vers werk ter hoogte van de 1e oprit Lidl geplaatst worden. Vrachtverkeer is hierop niet toegelaten! Er zal een wegversmalling gemaakt worden in de Vaartstraat die het onmogelijk maakt om vrachtwagens door te laten. Vanaf 31 maart gaat de vaartstraat volledig open.

 

Kruispunt wilgendijk wordt afgesloten vanaf 3 april voor de aanleg van de bovenbouw. We trachten voor het paasverlof (voor bouwvakkers 13 april ) deze werken klaar te krijgen. Na uitharding zal het kruispunt op 8 mei volledig verkeerstoegankelijk zijn. Tijdens het paasweekend is het kruispunt wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.