De Halvemaanstraat wordt samen met de Vaartstraat opengesteld in de eerste week van april. Ondertussen wordt het voetpad verder aangelegd en ingewassen in de G.B. Jacquesstraat tussen het kruispunt met de Wilgendijk en de Grote Markt. Op vrijdagavond 17 maart wordt de westelijke kant van de Grote Markt opnieuw opengesteld voor doorgaand verkeer.

 

Planning rioleringswerken

 

Op maandag 20 maart wordt het voetpad voor de parking van supermarkt Lidl aangelegd. Het stukje weg dat nog ontbreekt tussen de G.B. Jacquesstraat en de Vaartstraat wordt in de week van 20 maart geplaatst. Dan wordt ook het muurtje gemetst tussen het Alleyepad en de Halvemaanstraat en worden de resterende zaken aan de Vaartstraat afgewerkt. Op vrijdag 5 mei zal de Generaal Baron Jacquesstraat toegankelijk zijn vanaf de IJzerlaan/Vaartstraat tot en met het kruispunt met de Wilgendijk.

 

Kruispunt Wilgendijk

Vanaf 3 april zal het kruispunt wilgendijk terug volledig afgesloten worden voor de aanleg bovenbouw. Het kruispunt zal tegen 12 april bijna volledig afgewerkt zijn en dan kan het uitharden beginnen.

 

Aanleg bomen

Binnen een tweetal weken worden de bomen geplant in het eerste gedeelte van de Generaal Baron Jacquesstraat.

 

Tijdens de werfvergadering op 17 maart werd het belang benadrukt van een veilige voetgangersoversteek langs de IJzerlaan ter hoogte van het Italiëplein. Er werd ook gevraagd om nog eens extra te borstelen in het centrum en langs de IJzerlaan nu alles droog ligt en in het weekend regen wordt voorspeld.

 

Planning werken nutsleidingen

 

Alle herstel van Koning Albertstraat 1 tot Kiekenstraat 2 werd uitgevoerd. Op de plaatsen waar Infrax op latere tijdstippen nog putten moest maken om bestaande leidingen aan nieuwe te koppelen werd het herstel uitgevoerd in mager beton. Op plaatsen die buiten de zone van de wegeniswerken vallen en waar ze geen werken meer uit te voeren hebben werd de bestrating definitief hersteld.

 

Infrax groef een sleuf van de Grote Markt 8 tot en met de Van Pouckestraat. In deze sleuf werden alle nieuwe leidingen geplaatst.  De sleuf langs de Grote Markt werd grotendeels terug aangevuld  en in voorlopig herstel geplaatst.
Op dinsdag 14 maart werden er proefsleuven gemaakt op volgende locaties:

–       Grote Markt aan de kant van het stadhuis

–        In het voetpad langs De Breyne Peelaertstraat, Admiraal Ronarchstraat en Stationsstraat.

Na het opmeten van de aanwezige leidingen in de proefsleuven werden deze terug aangevuld en in voorlopig herstel geplaatst.
Planning voor de week van 20 maart 2017

Aangezien alle nieuwe laagspannings- en gasleidingen tussen Grote Markt 10 en 19 nu in dienst zijn start Infrax maandag met de overkoppelingen van deze woningen.

 

Maandag en dinsdag

In de Generaal Baron Jacquesstraat worden tussen het kruispunt met de Wilgendijk en de Grote Markt de kabels voor de toekomstige kerstverlichting vrijgegraven.
De kabellussen worden naar boven gebracht op de locatie van de plantvakken van de bomen. Aansluitend worden deze kabels uitgemeten door de meetwagen van Infrax om eventuele kabelbeschadigingen te detecteren.

 
Dinsdag
Ter hoogte van Grote Markt 7 en in de Van Pouckestraat worden laswerken voorzien op de nieuwe kabels. Voor deze werken moeten geen spanningsonderbrekingen worden uitgevoerd. In de Van Pouckestraat wordt een stalen gasleiding afgekoppeld ter hoogte van de Sint Niklaasstraat en de Grote Markt. In de loop van de week start Infrax eveneens met de sleufwerken van Grote Markt 5 tot aan de de Breyne Peellaertstraat.