De aannemer vat op donderdag 19 november de voorbereidende werken in de Stovestraat aan om vanaf maandag 23 november te starten met de aanleg van de natuursteen. De werkzaamheden zullen duren tot aan de start van de kerstvakantie en moet het geheel nog drie weken uitharden. In de week van 11 januari zou de straat opnieuw toegankelijk moeten zijn voor het verkeer, afhankelijk van de (weers)omstandigheden.

Omleiding
Vanaf 19 november mogen er geen wagens meer in de straat, ook niet voor plaatselijk verkeer. Te voet blijft de Stovestraat wel toegankelijk. De omleiding loopt via de Grote Markt, Reuzenmolenstraat en het Schoolplein (klik op de afbeeldingen voor een groter formaat).

Omleiding werken Stovestraat

Om het verkeer vlot te laten passeren via het Schoolplein, is de capaciteit van de parkeerplaatsen er tijdelijk verminderd. Ook in het stuk Sint-Niklaasstraat die de Kiekenstraat met De Breyne Peellaertstraat is het verboden stil te staan of te parkeren.

Afwerking Stovestraat
De afwerking gebeurt in hetzelfde type (kassei)steen zoals de Grote Markt en de Generaal Baron Jacquesstraat zodat alles een mooi geheel vormt.