Sinds maandag herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende verzakte riooldeksels in de Esenweg. Hiervoor werden verkeerslichten geplaatst die ’s avonds bleven staan, in tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd was. We merkten op dat de wachttijden erg opliepen. Daarom werkten we, samen met Unizo en het bewonersplatform, een alternatief uit.

Tegen 8 november zouden de verzakkingen hersteld moeten zijn. De geluidshinder en schade door trillingen die de verzakkingen met zich meebrachten zal dan verdwijnen.

Éénrichtingsverkeer en omleiding via Klerken en Zarren

Vanaf donderdag 17 oktober om 17 uur zal er éénrichtingsverkeer ingesteld worden in de Esenweg voor wie uit Zarren richting Esen rijdt. Wie van Diksmuide richting Esen rijdt, moet omrijden via de Esenweg richting Klerken. Zo kan je dan via Zarren naar het centrum van Esen of richting Roeselare verder rijden.

Lokaal verkeer via Kruisstraat

Lokaal verkeer, bewoners van Esen en bezoekers van de handelszaken kunnen via de Kruisstraat het centrum van Esen bereiken. Dit geldt enkel voor verkeer minder dan 3.5 ton.

Openbaar vervoer

De haltes Esen Eikhof en Esen Dorp van De Lijn in de richting van Roeselare zullen gedurende deze periode niet bediend worden.

(Klik op de foto’s om te vergroten.)

Omleiding voor doorgaand verkeer en verkeer zwaarder dan 3.5 ton

Eénrichtingsverkeer op de Esenweg vanuit Zarren naar Diksmuide. Lokaal verkeer mogelijk via Kruisstraat.