Vanaf volgende week (vermoedelijk dinsdag 13 of woensdag 14 maart) start de aannemer met de heraanleg van het kruispunt van de Rijkswachtstraat met de Tuinwijk. Dit neemt een viertal weken in beslag. De wijk is bereikbaar via de Pluimstraat, Rijkswachtstraat, Grasstraat, Vlaslaan …

 

Fase 2

Ondertussen wordt ook verder gewerkt in fase 2. De nieuwe riolering zit er in tot bijna aan de Tuinwijk. Ook de huisaansluitingen worden volop voorzien. De aannemer werkt toe vanaf de Grasstraat richting de kruising met de Tuinwijk. Het gedeelte tussen de Grasstraat en de Tuinwijk ligt in steenslag zodat de straat bereikbaar is voor hulpdiensten.

 

Het kruispunt van de Rijkswachtstraat en de Grasstraat werd voorlopig gegoten in asfalt. Pas na de ingebruikname van het kruispunt Tuinwijk – Rijkswachtstraat wordt dit kruispunt met verhoging definitief aangelegd.

 

Fase 1

In de eerste fase tussen Pluim- en Grasstraat is de onderlaag in asfalt gegoten. De aannemer is bezig met het plaatsen van fiets- en voetpaden. Tegen half maart zal deze fase volledig afgewerkt zijn. Van zodra het kruispunt met de Tuinwijk klaar is, kan de aannemer de toplaag in fase 1 voorzien.

 

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze werken kun je terecht bij Jeroen Rondelez (werftoezichter) via 0470 21 19 60, 051 79 31 12 of jeroen.rondelez@diksmuide.be.