De werken op het kruispunt met het Schoolplein verlopen iets moeilijker dan verwacht door de aanwezigheid van veel beton en oude funderingen. Daarom kan de doorsteek tussen huisnummers 45 en 48 deze week niet meer uitgevoerd worden. Deze werken worden verschoven naar 9 en 10 mei.

Ijzerlaan – Schoolplein/wilgendijk
Op maandag 9 mei worden er koppelingen op het gasnet voorzien van bestaande aan de nieuwe leidingen op dit kruispunt. Ter voorbereiding van fase 2 zullen we een aantal proefsleuven maken tussen de Ijzerlaan en het Schoolplein/Wilgendijk om het sleuftraject te kunnen vastleggen. Deze proefsleuven worden aansluitend terug aangevuld en voorlopig hersteld.

Na de werken ter hoogte van het kruispunt met het Schoolplein (vermoedelijk 11/5/16) worden de doorsteken geasfalteerd en zullen we de werf /straat opruimen naar aanleiding van de Boter- en Kaasfeesten. Het is immers niet interessant om voor anderhalve dag te starten met de aanleg van de nutsleidingen in de zone van fase 2 aangezien alle sleuven en putten dicht moeten tegen vrijdagavond.

Vrijdag 13/5/16 om 16.00 uur zullen alle materialen en machines verwijderd zijn uit de Generaal Baron Jacquesstraat. Het materiaaldepot op het Italiëplein wordt afgezet met Herras-hekken.

Na een weekend vol kaas en boter starten we op dinsdag 17/05/2016 fase 2 op van de werf.