De regen was deze week spelbreker van dienst. In fase A van de werken in Keiem was het haast onmogelijk om de bovenbouw verder te plaatsen. In fase B werd deze week de bovenbouw verwijderd in de Keiemdorpstraat tussen de Streuvelstraat en de gemeentelijke basisschool. Het kruispunt zelf blijft tot volgend jaar nog volledig vrij.

 

Voor de rioleringswerken werden de rijweg, parkeerstrook en het voetpad opgebroken aan de even kant. Langs de gevels werd een pad voorzien in minderhindersteenslag. We hadden aanvankelijk gecommuniceerd dat aan de onpare kant de parkeerstrook zou blijven liggen. Maar bij het uitbreken van de rijweg is het asfalt van de parkeerstrook meegekomen waardoor het niet mogelijk was om deze te laten liggen. Om de toegang voor hulpdiensten te verzekeren werd deze zone opgevuld met minderhindersteenslag. Dit verhard stuk dient ook als werfweg voor het werfverkeer.

 

Belangrijk voor omwonenden

Het is niet de bedoeling dat inwoners of bezoekers via deze werfweg naar de opritten rijden. Inwoners die binnen de zone van de werken vallen kunnen tijdelijk dus niet met de auto tot aan de oprit rijden. We doen er alles aan om de hinder en modder te beperken maar uiteraard is dit bij hevige regenval niet altijd mogelijk.

 

Ondertussen zijn de rioleringswerken al aangevat in fase B. Maandag wordt verder gewerkt. De tweede zone in fase B tussen de Streuvelstraat en het einde van zone B wordt opgebroken eind januari/begin februari. Deze timing hangt vooral af van het winterweer.

Contact

Bij vragen of opmerkingen kun je Jeroen Rondelez contacteren via 051 79 31 12 of jeroen.rondelez@diksmuide.be.