De werken in de Maria Doolaeghestraat zijn zo goed als afgerond. Volgende week donderdag, 7 december, wordt de straat na de middag terug opengesteld voor verkeer. Op dat moment vervalt de omleiding die nu van toepassing is. De werken zijn twee weken eerder dan gepland klaar.

Resterende planning

De werken zijn mede dankzij de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen maanden zeer vlot verlopen. Het regenweer van de afgelopen dagen zorgde toch nog voor een kleine vertraging. Tussen vandaag en volgende week donderdag moet AWV (het Agentschap Wegen en Verkeer) nog de resterende belijning uitvoeren en moeten ze de detectielussen inslijpen voor de verkeerslichten op het kruispunt Stragier. Tussen de Koning Albertstraat en de Bortierlaan zullen in totaal 12 lussen zitten. Deze detecteren het verkeer en zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. De lichten worden er immers op afgesteld.

 

Door het slechte weer van de laatste dagen liep het aanleggen van de voetpaden voor CC Kruispunt wat vertraging op. Deze worden in de komende week geplaatst. Ook de voetpaden rond de verkeerslichten op het kruispunt Stragier moeten nog worden voorzien. Op donderdagvoormiddag 7 december worden de verkeerslichten volledig afgesteld en getest zodat de straat in de namiddag open kan. Op dat moment vervalt de omleiding die nu van toepassing is en wijzigt de route van De Lijn terug naar de situatie voor september.

 

Omschrijving van de werken

De rijweg van de Maria Doolaeghestraat kreeg een nieuwe asfaltlaag tussen de Paterskerk en de Bortierlaan. Ook de voetpaden werden vernieuwd. Ter hoogte van cultuurcentrum Kruispunt werd een nieuwe bushalte aangelegd. De huidige bovengrondse nutsleidingen werden ondergronds gebracht. Er werden verkeerslichten voorzien op het kruispunt Stragier om het verkeer vlotter te laten verlopen.