Tussen maandag 19 en zaterdag 31 augustus voert aannemer Seru plaatselijke werken uit in de Vaartstraat, de Generaal Baron Jacquesstraat en op de Grote Markt. Dit gebeurt bewust in de zomervakantie, wanneer er minder verkeer is. De werken moeten klaar zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar. Voor fietsers en voetgangers blijft het centrum volledig toegankelijk. We houden rekening met de ‘Vierdaagse van de IJzer’ en de wekelijkse maandagmarkt.

 

Hinder en bereikbaarheid

De aannemer zal de hinder tot het minimum beperken. Het kruispunt van de Generaal Baron Jacquesstraat en de Grote Markt mag in geen geval samen met het kruispunt met de Wilgendijk worden afgesloten. Een specifieke planning kunnen we niet geven. Dit hangt af van de vordering van de werken. Fase 2 wordt pas gestart als fase 1 af is.

–   Fase 1: Vaartstraat – Italiëplein – Generaal Baron Jacquesstraat (van Italiëplein tot kruising Wilgendijk). In- en uitrijden van/richting de IJzerlaan blijft steeds mogelijk.

–   Fase 2: Generaal Baron Jacquesstraat (van Wilgendijk, kruispunt niet inbegrepen, tot de Grote Markt) – Grote Markt (tussen Kieken- en Koning Albertstraat). De Kiekenstraat wordt afgesloten vanaf de kruising met de Sint-Niklaasstraat. Verkeer van de Koning Albertstraat kan nog rechts afslaan richting de Grote Markt en omgekeerd. Van de Grote Markt kan je niet rechts afslaan richting Kiekenstraat.

–   Algemeen: de doorgang van de Wilgendijk naar het Schoolplein en omgekeerd blijft altijd vrij. Van zodra fase 2 start wordt in de Stovestraat tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten. Je zal de Generaal Baron Jacquesstraat dan niet kunnen oprijden. Tijdens fase 2 zal je dit ook niet meer kunnen vanaf de Wilgendijk en vanaf het Schoolplein.