Fase A

De riolering in fase A is klaar. Tegen het einde van de werkweek zullen ook de huisaansluitingen in deze zone uitgevoerd zijn. Ondertussen is de aannemer gestart met de aanleg van de bovenbouw. De onderfundering is zo goed als geplaatst. In de komende weken plaatst de aannemer de boordstenen en de goten.

Fase B

In fase B wordt de riolering verder voorzien. De aannemer is al gestart met de huisaansluitingen. Dit kan tijdelijk wat hinder veroorzaken, daarom werd beslist om halfweg fase B1 een extra oversteekpad aan te leggen. In fase B2 is de bovenbouw inclusief kasseien verwijderd. Inwoners kunnen hun wagen parkeren in de Streuvelstraat. Ook daar werd een oversteekpad gemaakt. Tussen fase B2 en de betonblokken zal de aannemer een zone aanduiden waar inwoners zich mogen parkeren.

Langs de gevels wordt een pad voorzien in minderhindersteenslag. Aan de onpare kant blijven tijdens de aanleg van de riolering de voetpaden en parkeerstrook liggen. Het stuk asfalt dat blijft liggen zal voldoende breed zijn om de toegankelijkheid van hulpdiensten te garanderen. Op deze zone mag zeker niet worden gereden. Voor de veiligheid van bewoners en personeel op de werf zal de politie hierop controles uitvoeren.

Fase C

De nutsmaatschappijen starten de werken op 29 januari. Inwoners ontvangen van Infrax nog een brief met alle info.