Bortierlaan

In de Bortierlaan werd alle rijwegbeton ondertussen gegoten. Op dinsdag 10 juli start een nieuwe fase waarin het kruispunt Stationsstraat – Lange Veldstraat heraangelegd wordt. Het einde van deze werken is voorzien tegen maandag 6 augustus.

Stationsstraat

Na de werken in de Bortierlaan krijgt de Stationsstraat een heropfrissing. Aannemer Maes uit Lichtervelde zal er de volledige toplaag vernieuwen. Ook de straatgoten worden opgebroken en vernieuwd. Deze werken starten op maandag 6 augustus. Meer info over de fasering, planning en duur van de werken volgt na verder overleg.

Hinder en bereikbaarheid

Vanaf 10 juli is het kruispunt Stationsstraat – Lange Veldstraat afgesloten. Hierdoor kan je niet meer via de Stationsstraat naar de Lange Veldstraat rijden.

De Stationsstraat blijft tweerichtingsverkeer en ook langs de Oostvesten zal er opnieuw in beide richtingen verkeer mogelijk zijn.

Alle verkeer naar de woningen in en rond de Lange Veldstraat, Grauwe Broedersstraat en zijstraten wordt omgeleid via de Oostvesten – Laure Fredericqlaan en Grauwe Broedersstraat.

De Bortierlaan zelf gaat gedeeltelijk weer open voor plaatselijk verkeer en lijnbussen. De bussen zullen over de vernieuwde rijweg langs de Bortierlaan naar hun haltes kunnen rijden. Langs de parkeervakken moet wel nog heel wat werk uitgevoerd worden. Daardoor kan pas vanaf het bouwverlof (dat start op 21juli) geparkeerd worden langs de vernieuwde straat.

Op maandag 6 augustus zal het kruispunt Lange Veldstraat/Stationsstraat terug open zijn voor alle verkeer.  Alle woningen in en rond de Lange Veldstraat, Grauwe Broedersstraat en zijstraten zijn dan opnieuw bereikbaar via de Bortierlaan.

Voor fietsers en voetgangers zal er tijdens beide werken steeds doorgang mogelijk zijn.