De rioleringswerken op de Grote Markt in fase 4B (kant plein Hauspie) zijn afgerond. Ook de bekabeling en de huisaansluitingen zijn afgewerkt. Door onvoorziene omstandigheden in de riolering en een aantal moeilijke huisaansluitingen heeft de aannemer een lichte vertraging opgelopen. Ook in de De Breyne Peellaertstraat hebben de werken door het regenweer van een aantal weken geleden wat vertraging. Infrax levert hiervoor een extra inspanning en zet een bijkomende ploeg in. De straat wordt halfweg november opnieuw opengesteld.

 

Werkzaamheden plein Hauspie (Fase 4B)

Aannemer Seru is ondertussen bezig met de bovenbouw. Op dit moment worden de boordstenen geplaatst. De rijweg in dit stuk zal bestaan uit uitgewassen beton. Het beton wordt gegoten in de tweede helft van oktober. Daarna volgt een uithardingsperiode van 28 dagen. Van zodra het beton is gegoten gaat de aannemer van start met het afwerken van het plein zelf (voetpaden, parkeerplaatsen, …). Tijdens de uitharding van plein Hauspie kunnen wagens parkeren op de Grote Markt. De handelaars blijven steeds bereikbaar. Er worden platen gelegd op de vers gelegde voetpaden ter bescherming.

De einddatum van de werken komt door deze vertraging niet in het gedrang.

De Breyne Peellaertstraat

De nutsleidingen in de De Breyne Peellaertstraat zijn zo goed als allemaal vervangen aan beide zijden van de weg. De huisaansluitingen werden later opgestart dan voorzien door Infrax. Deze vertraging was te wijten aan het regenweer van een aantal weken geleden. Om te vermijden dat de werken veel langer duren dan voorzien levert Infrax een extra inspanning door een bijkomende ploeg in te zetten. De De Breyne Peellaertstraat wordt halfweg november opnieuw opengesteld.

 

In de omliggende straten deden een aantal foutieve geruchten de ronde over de planning van de werken. We raden aan om te bellen naar 051 79 31 12, een e-mail te sturen naar jeroen.rondelez@diksmuide.be bij vragen of opmerkingen of de berichtgeving van www.werkenaandiksmuide.be te volgen.

 

Maria Doolaeghestraat

De nutsleidingen tussen fietsenhandel Stragier en verkeerslichten aan de Koning Albertstraat zijn geplaatst. Momenteel worden de huisaansluitingen in dit gedeelte uitgevoerd. Aan de kant van cultuurcentrum Kruispunt worden de nutsleidingen momenteel vervangen. Ondertussen worden ook de wachtbuizen voor de verkeerslichten geplaatst. De werken zitten mooi op schema.