Op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober wordt er gewerkt in de De Breyne Peellaertstraat ter hoogte van huisnummer 1 (op de hoek met de Grote Markt ). Reden is een defecte riolering van het appartement waarbij de afvoer onder de rijweg door stroomt en er op korte termijn een wegverzakking kan ontstaan.

De situatie is hoogdringend en moet zo snel mogelijk worden aangepakt. Het wegdek in de De Breyne Peellaertstraat ter hoogte van huisnummer 1 moet worden opengebroken om de riolering te herstellen.

Omleiding en bereikbaarheid

Er is parkeerverbod in de De Breyne Peellaertstraat t.h.v. de werken. De De Breyne Peellaerstraat wordt afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de Grote Markt. Plaatselijk verkeer is mogelijk vanuit de richting Middelkerke en uit het Invaliedenplein.

Voor het verkeer uit de richting Middelkerke is er een omleiding voorzien via Beerst – Vladslo – Esen.

Voor het verkeer uit de richting Nieuwpoort – Ieper – Roeselare is er een omleiding voorzien via Esen – Vladslo – Beerst. Voor deze omleiding worden de oranje voorwegwijzerborden opgesteld ter hoogte van kruispunt Paterskerk – kruispunt Stragier – kerk Esen – kruispunt Tramstatie, met opschrift ‘centrum Diksmuide onderbroken’ en ‘omleiding via..’ met visuele aanduiding.

In het centrum Diksmuide is er een omleiding via Stationsstraat/Bortierlaan naar F. Burggraafplein, L. Fredericqstraat en Grauwe Broedersstraat en omgekeerd. Op plein Hauspie op de Grote Markt blijft het in- en uitrijden mogelijk via De Breyne Peellaertstraat.

Bestuurders uit de richting van Ieper die richting Oostende rijden worden omgeleid via de Eikhofstraat –> Esen –> Vladslo –> Beerst.

Openbaar vervoer

Voor de aangepaste dienstverlening van De Lijn verwijzen we naar de website www.delijn.be.