Van maandag 2 tot en met vrijdag 20 september is de Koekelarestraat onderbroken door werken. De verkeersremmer op de grens van Leke en De Mokker wordt er hersteld. Tijdens diezelfde periode wordt er een betonvak vervangen in de Koekelarestraat ter hoogte van huisnummer 10.

Schade door hitte

Door de aanhoudende hitte van afgelopen zomer kwam het asfalt bij de verkeersremmer omhoog. Om de schade te herstellen wordt een strook asfalt uitgebroken en opnieuw aangelegd in beton.

Omleiding

Door deze werken zal de Koekelarestraat onderbroken zijn van 2 tot en met 20 september. Verkeer dat komt vanuit Leke wordt omgeleid via de Moerestraat – Zandestraat – Oostmeetstraat – Catstraat en de Lekestraat, of omgekeerd. Voor fietsers en voetgangers blijft de Koekelarestraat toegankelijk. Vanaf zaterdag 21 september is de Koekelarestraat opnieuw toegankelijk voor alle verkeer.

Herstel betonvak

Ter hoogte van huisnummer 10 in de Koekelarestraat wordt op hetzelfde moment een nieuw betonvak geplaatst aan beide kanten van de weg. Voorziene einde van deze werken is op vrijdag 11 oktober. De werken vallen binnen de omleidingsroute. Plaatselijk verkeer zal tot 20 september beurtelings kunnen passeren. Vanaf 21 september zal alle verkeer beurtelings kunnen passeren tot aan het einde van deze werken.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer volgt van 2 tot en met 21 september de omleidingsroute. Hierdoor worden verschillende bushaltes van lijnen 53 en 55 tijdelijk niet bediend: haltes Lappersfort en Papegaai in Leke, en haltes Westrand, Mokker en Westbeke in Koekelare.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over deze werken kunt u terecht bij Jeroen Rondelez via 051 79 31 12 of technische.dienst@diksmuide.be.