Goed nieuws: sinds kort kan alle verkeer in Keiem opnieuw door de Keiemdorpstraat rijden. Bussen van De Lijn rijden vanaf maandag 22 juli 2019 volgens de normale dienstregeling. Daarmee is het einde van de werken definitief in zicht.

Afwerking

Binnenkort worden de uitzetvoegen nog geplaatst en worden de plantvakken afgewerkt. Het kruispunt van de Keiemdorpstraat met de Wittepoortstraat blijft nog afgesloten voor verkeer tot 5 augustus 2019.

Openbaar vervoer

Vanaf maandag 22 juli 2019 volgen de bussen van De Lijn opnieuw hun normale route. Dat wil zeggen dat de tijdelijke haltes langs de Oostendestraat richting Diksmuide en Leke (ter hoogte van de Tervaetestraat en de Ramboutstraat) vanaf maandag niet meer gebruikt worden. Alle bussen rijden opnieuw langs de Keiemdorpstraat en de nieuwe haltes worden er in gebruik genomen.

Feestelijke opening

Vrijdag 23 augustus 2019 wordt de Keiemdorpstraat feestelijk geopend tijdens de smulmarkt. We heten elke inwoner welkom op die opening vanaf 18 uur en trakteren iedereen op een lekker drankje en hapje. Binnenkort ontvangt elke Keiemnaar een uitnodiging voor de opening in de brievenbus.