Fase 2 van de werken aan de nutsleidingen gaat goed vooruit. Dat komt zeker ook door het goede weer van de laatste weken. De resterende overkoppelingen van de huisaansluitingen tussen Grote Markt 10 en 19 werden afgewerkt. De sleuf langs de de Breyne Peellaertstraat tussen de Grote Markt en het Vrijheidsplein (langs de kant van de onpare huisnummers) werd gegraven. De nutsleidingen werden aangelegd in de sleuf, de sleuf werd terug aangevuld en gedeeltelijk in voorlopig herstel geplaatst.
Ter hoogte van de hoek met het Vrijheidsplein werden de bestaande leidingen vrijgegraven in het kader van de geplande werken van de week erna. In deze zone moet een bestaande stalen gasleiding vervangen worden door een in kunststofleiding. Om voorbereidende laswerken te kunnen uitvoeren moest de oude gasleiding vrijgegraven worden om deze te kunnen opmeten. Aansluitend is Infrax begonnen met de oversteek ter hoogte van de Grote Markt richting frituur. De aanwezigheid van een onbekende betonnen constructie onder de bestrating van de rijweg zorgt ervoor dat de werken heel wat moeizamer verlopen. Op 4 april komen de archeologen langs om de nodige vaststellingen te doen.

 

Planning voor de week van 3 april 2017

Er wordt verder gewerkt aan de sleuf achter de frituur tot aan het kruispunt Markt/Admiraal Ronarchstraat. Aansluitend worden in deze sleuf alle nutsleidingen geplaatst. Als dat gebeurd is wordt de doorsteek op het kruispunt Grote Markt / De Breyne Peellaertstraat aangevuld en hersteld. Vanaf dit ogenblik zal het verkeer dat komt van voor het stadhuis terug de de Breyne Peellaertstraat kunnen oprijden.

 

Daarna starten Infrax met de doorsteek Grote Markt/Admiraal Ronarchstraat. Vanaf dit ogenblik zal de Grote Markt niet meer toegankelijk zijn vanuit De Breyne Peellaertstraat/Admiraal Ronarchstraat.

 

Omleiding en bereikbaarheid

Een omleiding wordt voorzien via Kleine Dijk – Vismarkt, Koning Albertstraat en Sint-Niklaasstraat-Kiekenstraat.

 

Op vrijdag 7 april voorziet Infrax volgende laswerken

–       op de aardgasleidingen ter hoogte van De Breyne Peellaertstraat 5 en het Vrijheidsplein.

–       op de middenspanning ter hoogte van Kiekenstraat 2 en het Vrijheidsplein.
Voor deze laswerken zijn er geen spanningsonderbrekingen nodig.

Als er Infrax nog tijd rest deze week zullen ze op de Markt zelf ook een sleuf graven voor de laagspannings -en kerstverlichtingskabels.

 

Maatregelen voor Paasfoor

De opslagruimte op de Markt ter hoogte van het standbeeld van Generaal Baron Jacques op wordt op 11 april volledig ontruimd voor de Paasfoor. Tijdens de Paasfoor zullen er geen sleuven en putten open liggen en wordt er ook niet gewerkt op de Markt. Infrax start na de Paasfoor de werken terug op vanaf 20 april.