Aannemer Stadsbader is ondertussen aangekomen bij fase 3 van de aanleg van het fietspad in de Pervijzestraat. Vanaf maandag 12 september wordt het gedeelte van het fietspad op het kruispunt van de Pervijzestraat met de Rousdammestraat en de Oostkerkestraat aangelegd.

Bereikbaarheid en verkeersafwikkeling
Door de werken wordt vanop dit kruispunt de Oostkerkestraat en de Rousdammestraat gedurende twee weken afgesloten voor alle verkeer. De Pervijzestraat daarentegen wordt opnieuw opengesteld in beide richtingen. Er worden verkeerslichten geplaatst om het verkeer beurtelings door te laten.

Er wordt een omleiding voorzien voor mensen die vanuit de richting van Avekapelle naar Diksmuide rijden. De omleiding gaat via volgende wegen: Reygaertdijkstraat à Knollestraat à Kruisestraat à Zadelstraat à Zannekinstraat àLampernissestraat à Lettenburgstraat. Mensen die vanuit Diksmuide richting Avekapelle willen rijden volgen de omgekeerde volgorde van deze straten. De omleiding wordt via omleidingsborden aangeduid.

Vuilnisophaling
Inwoners van de Rousdammestraat, Oostkerkestraat en Pervijzestraat kunnen hun vuilniszakken voor het huis plaatsen zoals gewoonlijk.

Planning vanaf 26 september
Vanaf 26 september wordt de Pervijzestraat opnieuw tijdelijk éénrichtingverkeer. De omleiding via Oostkerke is dan opnieuw van kracht. Dit is nodig zodat de aannemer de toplaag en de verdere afwerking van het volledige fietspad kan volbrengen. Ook de fietsbrug nabij de Lettenburgstraat wordt op dat moment geplaatst.  Het einde van de werken wordt voorzien tegen eind oktober.