Op maandag 5 september 2016 startten de werkzaamheden in de Vaartstraat. Werkzaamheden brengen onlosmakelijk hinder met zich mee. Een duidelijke signalisatie dringt zich op en schept duidelijkheid. Er werden diverse borden geplaatst om chauffeurs te informeren via welke wegen het centrum nog bereikbaar is. Ook bij sommige sluipwegen staat aangeduid tot welk punt je door kan. Daarnaast waren op vlak van openbare verlichting enkele maatregelen noodzakelijk. Een oneffen wegdek zorgt immers al snel voor gevaarlijke toestanden. En toen was er licht …

Chauffeurs die via de IJzerlaan uit de richting van Kaaskerke naar het centrum van Diksmuide willen rijden worden vanop de IJzerlaan ingelicht over de verkeerssituatie. Voertuigen kunnen zich via het Schoolplein naar de G.B. Jacquesstraat begeven. Ook in de andere rijrichting (Gasthuisstraat) staat er een bord met een soortgelijke melding. 

In de Oostendestraat staat dit bord net voor je de Grote Dijk kan inrijden. Er is immers veel sluipverkeer via de Grote en Kleine Dijk om naar de IJzerlaan te rijden.

Nabij de G.B. Jacquesstraat wordt deze week nog een bord geplaatst met de melding ‘handelaren bereikbaar’. 

Ter hoogte van de Kleine Dijk wordt gemeld dat de centrumparking Beerstblote bereikbaar blijft. De straat is gedurende de werkzaamheden aan de Vaartstraat niet langer éénrichting. Zo is de straat meer toegankelijk, zo ook met de parking. De IJzerlaan is niet bereikbaar vanuit de Kleine Dijk. 

Op vraag van de handelaren in de G.B. Jacquesstraat komt er aan één zijde van het Schoolplein een parkeerverbod. Aangezien dit plein gedurende de werkzaamheden de route naar het centrum wordt, zal deze maatregel voor meer veiligheid zorgen. 

De parking Beerstblote blijft toegankelijk voor voertuigen. Dit staat op de borden langs de Oostendestraat en Kleine Dijk alvast aangeduid. De armaturen voor de openbare verlichting op de hoge palen moeten nog worden geleverd bij Infrax. De verlichting zal eind september in orde zijn. 

Vanaf deze avond zal de openbare verlichting in de Generaal Baron Jacquesstraat tijdens de nachturen niet langer uitschakelen maar overschakelen op gedimd regime. Ook de Halve Maanstraat wordt ’s nachts verlicht. Dit is immers de beste route om de Beerstbloteparking te voet te bereiken vanuit het centrum.

Heb je onveilige situaties opgemerkt? Of een aanduiding die we over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten via communicatie@diksmuide.be.