Afwerking Plein Hauspie

De werken op de Grote Markt schieten door het gunstige weer zeer goed op. In de De Breyne Peellaertstraat is afgelopen maandag (16 oktober) de onderlaag in asfalt gegoten. Op donderdag 19 oktober werd het uitgewassen beton in de Stationsstraat gegoten, maandag wordt het stuk tussen de Admiraal Ronarchstraat tot halverwege de werfzone gedaan en ten slotte woensdag het overige gedeelte richting Beerst. Het beton moet daarna 28 dagen uitharden vooraleer er auto’s op mogen rijden. Bij voetgangers is dit anders. Zij mogen na 24 uren uitharden alweer over het wegdek stappen.

 

De borduren van de rijweg en deze van het voetpad langs de gevels zijn geplaatst. Momenteel worden de boordstenen van de parkeerzones voorzien. Vandaag wordt de rest van de voetpaden aangelegd langs de gevels op plein Hauspie. Vanaf vrijdag kunnen voetgangers effectief weer op het voetpad wandelen. Ondertussen blijven de winkels en huizen bereikbaar via platen zodat de vers gelegde voetpaden beschermd zijn.

uitgewassen beton

 

Zuidkant Markt in heropbouw

Aan de kant van de Boterhalle worden de boordstenen verder geplaatst. Vanaf woensdag start de effectieve heropbouw daar. Aan de kant van Iris Boetiek start de aannemer deze week nog met het leggen van de voetpaden.