Een aannemer start vanaf volgende week maandag 9 januari met de heraanleg van de parking aan de IJzertoren. Die is nodig gezien de slechte staat van het huidige parkeerterrein. Tijdens de werkzaamheden kun je de parking niet gebruiken. Een deel van de parkeerplaatsen is nu al afgesloten zodat de aannemer alvast wat stockageplaats heeft.

Nieuwe inrichting
Het terrein wordt opnieuw ingericht en heraangelegd met waterdoorlatende betonstraatsteen, de parkeerzones zelf in grasbetontegels. De vernieuwde parking zal goed zijn voor 78 parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen voor personen met een handicap zullen ook ruimer zijn.

Zo komt de nieuwe parking er uit te zien.

Timing
De parking zal, zonder onvoorziene omstandigheden, vermoedelijk net voor de zomer opnieuw toegankelijk zijn. Na de heraanleg moet het ingezaaide gras immers de nodige tijd krijgen om stevige wortels te krijgen en te groeien.

Andere parkeermogelijkheden
Ondertussen kun je parkeren op de parking van provinciedomein IJzerboomgaard of randparking Beerstblote (zo’n 10 minuten wandelen tot aan de IJzertoren). Het Museum aan de IJzer is in jaarlijks verlof vanaf maandag 9 januari tot en met 10 februari.