Fluvius legt momenteel een glasvezelnetwerk aan in de Nieuwpoortstraat en Schoorbakkestraat in Pervijze. Ook de vernieuwing van de voetpaden staat er voor de deur.

Een overzicht:

 

 • Nieuwpoortstraat
  Het glasvezelnetwerk in de Nieuwpoortstraat is ondertussen bijna volledig afgewerkt. De voetpaden zijn in voorlopig herstel aangelegd. De vernieuwing van de voetpaden start in de week van 19 oktober. Hiervoor zijn 40 werkdagen uitgetrokken.Hier komt het voetpad aan de kant met de oneven huisnummers aan bod, tot net voorbij de bushalte ‘Pervijze Nieuwpoortstraat’ en aan de even kant tot de bushalte ‘Pervijze Klooster’.

 

 • Schoorbakkestraat
  De aanleg van het glasvezelnetwerk staat op de planning vanaf het tweede deel van de week van 12 oktober tot en met 13 november.
  De vernieuwing van het voetpad, aan beide kanten van de straat tot aan de kruising met de Frontzate, start in januari 2021.

 

 • Kruispunt
  De resterende stukken ter hoogte van het kruispunt Nieuwpoortstraat, Schoorbakkestraat, Pervijzestraat, Veurnestraat en Ten Bercle staan gepland van 23 oktober tot en met 30 oktober.

 

Bovenstaande planning is onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden.

 

Tijdelijke verkeerslichten
Tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werkzaamheden in zowel de Nieuwpoortstraat als de Schoorbakkestraat zorgen er voor dat alles veilig kan verlopen. Het verkeer moet er plaatselijk over één rijstrook. Dat kan voor hinder zorgen.