Fase a
(tussen Oostendestraat en kruispunt Oude Keiemweg – Dodepaardenstraat )

Eerstdaags wordt deze fase (uitgezonderd de asfalt) volledig afgerond. Ook de laatste buizen en kopmuren aan de parking en nieuwe busparking thv het militair kerkhof wordt verder afgewerkt. De toplaag asfalt zal uitgevoerd worden zodra het kruispunt met de Dodepaardenstraat mee kan worden aangelegd.

Fase b
(tussen school en einde woningen Keiemdorpstraat richting Diksmuide)

Alle huizen werden op de vernieuwde riolering aangesloten. In het eerste deel tussen school en Streuvelstraat werd de helft van de boordstenen geplaatst, het voetpad van beton voorzien en de onderfundering in het rijweggedeelte geplaatst. In de komende twee weken wordt dit stuk tot aan de Streuvelstraat verder aangelegd en afgewerkt.
Om de volledige fase b te voorzien van onderfundering , boordstenen en voetpaden moeten nog eens vier weken bijgeteld worden. Deze week start de aannemer met het aanleggen van de parkeerstroken en voetpaden.

Fase c
(tussen Dodepaardenstraat en OC De Kring)

In het eerste stuk tussen Dodepaardenstraat en De La Sernastraat werd de bovenbouw reeds opgebroken en de opgebroken voetpadzone van minderhindersteenslag voorzien. Tegen eind deze week zal aannemer Vanlerberghe starten met het plaatsen van de riolering. In deze fase zal er in blokken van om en bij de 70 m gewerkt worden. Dit betekent dat telkens over deze afstand de volledige bovenbouw weggenomen wordt, de rioleringen aangelegd en de huisaansluitingen worden uitgevoerd.
Tijdens de huisaansluitingen zal een volgende streng aangelegd worden. Ondertussen wordt de vorige fase al in onderfundering gestoken. Zo zal er voor gezorgd worden dat de afstand van de meest ingrijpende werkzaamheden beperkt blijft.

Fase d
(tussen kerk en school)

In deze fase zijn de nutsmaatschappijen bijna klaar met het vernieuwen van hun leidingen. Voor de verdere heraanleg van deze fase zullen de werken in twee fasen opgedeeld worden.
De fase “school” zal afzonderlijk behandeld en ingepland worden zodat de grootste hinder in deze zone tijdens de grote vakantie valt. Daar zal eind juni gestart worden met de rioleringswerken. Alles zal in het werk gesteld worden om in deze zone de rijweg in beton te gieten voor het nieuwe schooljaar in september start.