De heraanleg van het stuk Schoorbakkestraat tussen de Stuivekenskerkestraat en de Schoorbakkebrug in Diksmuide is af en dus kan het verkeer er opnieuw door. Het bijna twee kilometer lange stuk kreeg onder meer een vrijliggend fietspad en veiligere kruispunten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Fluvius en de stad Diksmuide maakten de afgelopen maanden samen werk van de heraanleg van een stuk van de Schoorbakkestraat (N302) in Pervijze.

Wat is er nieuw?

Sinds het voorjaar was er een aannemer aan de slag in de Schoorbakkestraat. Die maakte onder meer werk van:

  • Vrijliggend fietspad: tussen de Stuivekenskerkestraat en de Schoorbakkebrug maakte de aannemer werk van een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aan een kant van de weg. Het nieuwe fietspad is afgescheiden van de rijweg met een groene zone en loopt over in het fietspad richting Schore (Middelkerke).
  • Veilige kruispunten: aan het kruispunt met de Stuivekenskerkestraat is er nu een oversteekplaats voor fietsers en een afslagstrook voor links afslaande auto’s. Aan de Lagaenestraat/Proostdijk kwamen er nieuwe middeneilanden om het verkeer te vertragen.
  • Nieuwe riolering: tussen de Lagaenestraat en de Schoorbakkebrug (ca. 350 meter) ligt er nieuwe riolering.

Vroeger dan voorzien

Het einde van de werken was normaal gezien eind dit jaar voorzien, maar de aannemer kon de werfzone dus een goeie maand vroeger dan voorzien openen. Nutsmaatschappij Fluvius moet deze week enkel nog de openbare verlichting afwerken. Zowel het fietspad als de wooncluster ter hoogte van Schoorbakkebrug krijgen openbare verlichting.

Fijn fietsen

De stad Diksmuide trad op als bouwheer in het project, goed voor een investering van zo’n 2.750.000 euro, inclusief BTW. AWV financierde wel het overgrote deel van het project, mede dankzij Vlaamse subsidies.

Dankzij deze realisatie maakt het stadsbestuur verder werk van het beleidsplan ‘86 acties voor 8600’, waar ‘fijn fietsen’ een van de hoofdthema’s is.