De Vlaams Milieumaatschappij (VMM) laat de firma ‘Heyrman-De Roeck nv’ slib ruimen in de Handzamevaart in het centrum van de stad tussen maandag 15 februari en vrijdag 26 februari. De baggerwerken, die de kans op wateroverlast verminderen en de ecologische toestand verbeteren, startten ter hoogte van de brug die de Vaartstraat met de Kleine Dijk verbindt. Nog tot en met de eerste week van maart zijn ze aan de slag in de Beerstblotestraat, tot aan de voetgangers- en fietsersbrug richting Kasteelstraat.

Vanaf 8 maart tot het einde van die maand ruimen ze slib in het stuk Einsdijkstraat-Vladslostraat-Boterdijk en zullen er ook een aantal bomen gehakt worden. Dat is nodig omdat de bomen steeds meer ruimte van de bedding innemen. Meer informatie vind je in het persbericht van VMM.

Hinder
Het verkeer moet aan de Kleine Dijk/Vaartstraat over een versmalde rijweg, net zoals in de Beerstblotestraat. Op dinsdag 23 februari is de straat wel een drietal uur onderbroken voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan de Beerstblotestraat bereiken via de Warmoesstraat.

De centrumparking blijft er wel altijd toegankelijk.

Tijdens de werkzaamheden ter hoogte van Einsdijkstraat-Vladslostraat-Boterdijk blijft de Vladslostraat altijd vrij.