Momenteel is Infrax bezig met fase 3 van de nutsleidingen. De werkzone ligt aan de zuidkant van de Grote Markt. Op maandag 8 mei gaat aannemer Vanlerberghe van start met de rioleringswerken. Het gaat om het gedeelte op de Grote Markt tussen de Koning Albertstraat en de Kiekenstraat. Als de weersomstandigheden het toelaten en alles verloopt volgens de planning, dan kan dit stuk uitharden tijdens het bouwverlof en terug worden opengesteld midden augustus.

 

Toegankelijkheid en omleiding

Tijdens de rioleringswerken blijven de handelszaken en huizen in de werkzone te voet bereikbaar. Parkeren zal nog steeds mogelijk zijn op de Grote Markt. De gebruikelijke uitrit op de Grote Markt aan de grens met de De Breyne Peellaertstraat (kant van het stadhuis) wordt tijdelijk tweerichtingverkeer. Vanaf 8 mei wordt de G.B. Jacquesstraat opengesteld voor doorgaand verkeer tussen de Vaartstraat en de Wilgendijk.

 

Nutsleidingen

Infrax werkt nog zeker tot half mei aan de zuidkant van de Grote Markt. Aansluitend maken zij nog enkele plaatselijke sleuven op de Markt zelf. Ook in het eerste gedeelte van de Kiekenstraat worden in de week van 8 mei enkele werkputten gemaakt.

infraxwerken

Vuilnisophaling

Tijdens de werkzaamheden is het onmogelijk voor de vuilniswagen om ter plaatse de vuilniszakken op te halen. Om de vuilnisophaling vlot te laten verlopen vragen we aan de inwoners die binnen de werkzone wonen of daar een handelszaak hebben om de vuilniszakken te verzamelen op de uiteinden van de werfzone.